tandvärk åtgärder efter faner

Inlagd av: Ulf Friberg uppdaterad: 2015-05-25
Dental faner är tunna skikt av keramiska-liknande material som kan appliceras direkt på ytan av tänderna för att förbättra tand utseende och samtidigt skydda tänderna . Som med de flesta tandingrepp , finns det ett visst obehag i samband med montering av faner . Till exempel, även om förfarandet är ytlig , kan det finnas ett behov av att borra eller raka tänder för att säkerställa tillräcklig bindning av faner materialet . Detta kan leda till obehag i både tänder och käke , men kan detta obehag minimeras med några enkla huskurer .

Känslighet

När du lämnar tandläkaren kontor kanske du märker känslighet i tänderna när den utsätts för värme eller kyla. Det är normalt eftersom tandvård i samband med skalfasader ofta agiterar nerverna ligger i massa av tanden .

För att bidra till att minska känslan , försök att borsta tänderna med en pasta framtagen för "känsliga " tänder . Använd en mjuk borste eller fingret för att gnugga klistra runt munnen . Vänta två minuter och sedan spotta , men inte skölja tandkrämen rester bort . Detta gör att de aktiva ingredienserna i pastan att finnas kvar längre , vilket minskar den tid tänderna kräver behandling . Om du gör regelbunden användning av fluor sköljningar , tillämpa dem innan borsta snarare än efter .

Ömhet

upplever några ömhet , särskilt på området i käken , också anses vara en normal del av faner ansökningsförfarandet. Många gånger är det direkta resultatet av sammanträdet under en lång tid med munnen på glänt . Musklerna i käken blir stela hålls i en onaturlig ställning och kan leda till att omgivande områden värka .

för att lindra besvären , börja med att ta en over-the-counter värkmedicin såsom ibuprofen och sedan vila öm käke på en varm tvättlapp . Värmen kommer att lugna spända muskler och samtidigt öka blodflödet till det drabbade området. Re-varm trasan i mikron eller med mer vatten om det behövs .

Smärta

Det är möjligt för nerverna i tänderna blir inflammerad och irriterad under faner förberedelse och ansökningsförfaranden . Detta kan leda till en allmän känsla av obehag och ömhet i det allmänna området som genomgår behandling .

För att lindra smärtan försöker badda det inflammerade området med rent vaniljextrakt . Helt enkelt doppa en bomullstuss i vanilj och försiktigt borsta den fuktiga materialet mot områden som känns ömma .

Alternativt kan du swish 1 tsk . av vanilj runt i munnen , gör det möjligt att tvätta över alla drabbade områden. Den naturliga alkohol som finns i extraktet bedöva nerverna , vilket minskar känslan av smärta .

Om vanilj inte riktigt klippa det , kan du också prova ansöker is till området . Wrap en kylklamp eller en påse frysta ärtor i en mjuk handduk och vila huvudet mot den för upp till 15 minuter åt gången . Den kalla orsakar blodkärl i det drabbade området att krympa , minska svullnad och inflammation medan svalare temperatur arbetar för att övermanna smärtsignaler , minska din obehag .

Previous:nothing Next:vita tänder tips

Relaterade artiklar


 • tandgnissling rekommendationer nattvakt
 • om tuggummi ympkvistar
 • historia : anestesiologi
 • hur rengöra permanenta broar med vatten PIK
 • hur man ska hålla tandborstar ren
 • vetenskap : hur är en tandborste gjort
 • parodontit behandlingar
 • hemlagad protes städare
 • Hur fungerar en vatten pik ?
 • Vilka är de behandlingar för svullet tandkött ?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com