tre huvudorsaker till tandköttsproblem

Inlagd av: Magnus Ekblad uppdaterad: 2015-05-24
Tandköttsproblem , även känd som tandlossning , är infektion i vävnad som omger och stöder tänderna . Det finns två stadierna av tandköttsproblem : gingivit och parodontit . Gingivit innebär bara mjukdelar . Tandköttet kommer att blöda när borstad eller sökt , är vävnad inflammerad , tandkött är röd och känslig , och dålig andedräkt kan förekomma . Parodontit är den andra etappen av tandköttsproblem , där toxiner erodera tandköttskanten . Bone blir infekterad , blödning och svullnad är mer uttalad , börjar tandköttskanten avta , är dålig andedräkt närvarande och förlust av benmassa kan tydligt på röntgen .

Bakterier

Bakterier , den främsta orsaken till sjukdomar i tandköttet , försämras de stödjande benet och tandköttet . Om dessa områden inte är ordentligt rengjorda , den kvarvarande bakterier , kommer tillsammans med matrester och vätskor , ställa på tanden och under tandköttet . Denna uppbyggnad , som kallas plack , är en klibbig osynligt skikt av bakterier som bildas på tänderna och tandköttet. Innehåller bakterier som producerar toxiner som irriterar och skadar tandköttet blir plack förkalkad och utvecklas till en knaprig deposition som kallas tandsten , som endast kan avlägsnas genom en tandläkare eller tandhygienist . Det tar endast 24 timmar för ofarliga bakterier att smittsamma och orsaka parodontal inflammation .

Hygien

Dålig munhygien eller otillräcklig rengöring av tänder också orsakar tandlossning . Besök hos tandvården bör planeras var sjätte månad för att kontrollera om plack byggs upp , fickor av bakteriell infektion och skador . En grundlig skrapning och rengöring av tänderna kommer att avlägsna eventuella problem uppbyggd och ger en bra grund för eventuella sjukdomar eller störningar tand .

Muntorrhet

Muntorrhet , definierad som minskat flöde av saliv , kan bidra till att tandköttet sjukdom . Saliv , rik på syre , är ett naturligt försvar mot sjukdomar i tandköttet , som inte kan blomstra i väl syresatta miljöer . Detta villkor kan föras på av mediciner , hårda tandkräm , laxermedel och ett försvagat immunförsvar . Om det behövs kan ett recept på konstgjord saliv erhållas .

Riskfaktorer

När bakterier är den främsta orsaken till tandlossning , andra faktorer som bidrar till detta villkor , inklusive graviditet , diabetes , medicinering , rökning , droger , näringsbrist och genetik . Så mycket som 30 procent av befolkningen kan vara genetiskt mottagliga för att utveckla parodontit .

Förebyggande

Eftersom plack börjar bygga upp 4four till 12 timmar efter tandborstning , att regelbundet utföra tandhygien av tandborstning och tandtråd två gånger om dagen är en nyckelfaktor för att kontrollera tandköttet .

Att äta en balanserad kost av färsk frukt, grönsaker, mjölk och fisk rekommenderas , liksom vartannat år tandvård besök . Ändra din tandborste var tredje månad och med hjälp av tandsten-kontroll tandkräm kan också bidra till en god munhygien .

Previous:nothing Next:Vilka är tecknen på att behöva en rotfyllning ?

Relaterade artiklar


 • hur du kan trösta en vuxen tandvärk
 • hur man gör hemmagjord blekningsgel för tand- brickor
 • hur man kan hantera känsliga tänder
 • vad man ska ta mot tandvärk under graviditeten
 • kirurgi för tandlossning
 • hur man hjälpa till att bekämpa dålig andedräkt
 • Vilka är problemen efter visdom tänder tagits bort ?
 • Priset på hängslen vs Invisalign
 • hur lätt tandvärk
 • hur man eliminerar dålig andedräkt
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com