tuggummi smärtlindring

Inlagd av: Jeanette Morales uppdaterad: 2015-05-06
Gum smärta är oftast orsakade av gingivit eller en mer allvarlig form av tandköttsproblem . Ibland smärta kan orsakas av trauma mot tandköttet , till exempel en brännskada eller trycka från livsmedel eller ett främmande föremål . Det finns flera behandlingar för gummi smärta , inklusive över disk och receptbelagda alternativ

Typer

Behandla tandköttet smärta kan variera beroende på vad som orsakar det . Några alternativ kommer att behandla bara smärta, medan andra kan behandla den bakomliggande orsaken utöver undertrycka smärtan symtom .

Skador på tandköttet av varm eller hård mat eller vassa föremål kommer i allmänhet läka på egen hand, så bedövande behandlingar fungerar bra .

behandla smärta som är relaterat till tandköttsproblem kan vara mer komplicerat . Vissa typer av produkter kan förvärra den underliggande sjukdomar i tandköttet , även om de tillfälligt lindra smärta .

salt och vatten Skölj

med en blandning av salt och vatten för att skölja munnen inte bara ger viss tillfällig smärtlindring , kan den också hjälper till att läka sår och skrubbsår . Använd 1 tspn . av bordssalt eller havssalt i 1 kopp varmt vatten. För en bränna som orsakas av mat , kan saltet producera en stickande känsla under skölj , sedan avtar efterhand och orsakar mindre smärta .

Enligt Leslie Salkin , DDS vid Temple University School of Dentistry i Philadelphia , " Ta några swigs av varmt saltvatten och vips det mellan dina tänder och tandkött . Den har en allmän lugnande effekt . Om du har en böld kommer salter bidrar till att få ut det och avlopp det ".

smärtstillande

Ett anti -inflammatoriska smärtstillande medel, såsom ibuprofen , kan bidra till att minska svullnaden i samband med tandköttsproblem förutom att ge längre sikt smärtlindring .
Aktuell smärtstillande , som Anbesol kan användas på tandköttet , men inte lägga den på öppna sår eller skador . Inte bara kan det orsaka mer smärta tillfälligt, men det kan också orsaka skador på mer känsliga vävnaden under tandköttet som är utsatta .

Mouth Sköljningar

Munvatten som innehåller alkohol kan orsaka en mild bedövande känsla på tandköttet , men de kan faktiskt göra miljön trevligare för bakterietillväxt . Genom att torka ut tandköttet eller ont , produkter med hög alkoholhalt ibland göra det lättare för bakterier att föröka sig , vilket ökar inflammation och smärta .

Vissa individer tycker att det är smärtsamt att skölja med dessa typer av produkter och bör undvika dem av detta skäl också .

naturliga oljor

Nejlika olja och tea tree olja har antiseptiska egenskaper , som hjälper till att rena tandköttet och göra dem sämre för bakterier . De också ge viss smärtlindring .

kryddnejlikeolja innehåller eugenol , . en växtkemiska , som bedövningsmedel , vilket ger en tillfällig respit från tandköttet smärta

Tea tree olja har smärtstillande egenskaper som också kan lindra smärta tuggummi tillfälligt .

Varning

Se en läkare eller tandläkare om tuggummi smärtan kvarstår och för att utesluta allvarligare problem tandköttssjukdomar.

heller aldrig direkt tillämpa mycket sura ämnen till tandköttet , eftersom de kan orsaka kemiska brännskador . Vitlök och acetylsalicylsyra är två saker som vissa källor säger kan tillämpas på tandköttet , men de är för sur och kan i slutändan gör mer skada än nytta .

Previous:nothing Next:parodontala djuprengöring

Relaterade artiklar


 • vad halsen symtom är relaterade till TMJ ?
 • hur man kan förebygga och läka sjukdomar i tandköttet med Neem
 • hemmagjord tandblekning tricks
 • vad är en rotfyllning krona ?
 • hur man använder AVS nite vit
 • vård för svullet tandkött
 • hur har stark naturligt vita tänder
 • hur man vitare tänder
 • förebyggande av parodontit
 • hur man bevarar tandemaljen inom vinindustrin
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com