vad är djuprengöring för tänderna ?

Inlagd av: Jeanette Morales uppdaterad: 2015-05-14
Djuprengöring är ett dentalt ingrepp som utförs för att förebygga eller behandla parodontit . En tandläkare diagnos av tandlossning kan vara ganska förvirrande , men det är kan kontrolleras med regelbundna tandläkarbesök för djuprengöring av tandköttsfickor

tandlossning

Periodontal hänvisar till den del av tandköttet som omger tanden och håller den på plats . Enligt American Dental Association , när bakterier fastna i tandköttsfickan mellan tanden och tandköttet , försvagar tandköttet och benet är kvar utsatt för röta . Utan behandling kan detta leda till förlust av tänder .

djuprengöring

Det initiala och primära behandling av tandlossning är djuprengöring , även känd som skalning och root hyvling . Skalning innebär skrapning av plack och tandsten från tänderna ovan och under tandköttet ytan . Root hyvling sker samtidigt med skalning och innebär att utjämning av grova skikt av tänderna . Båda förfarandena samverkar för att underlätta läkningen av tandköttsfickor genom att ta bort skadliga bakterier och stänga områden där sådana bakterier kan växa . En lokalbedövning sker vanligtvis under den djupa rengöring, vilket kan kräva mer än ett besök beroende på omfattningen av sjukdomen . En muntlig antimikrobiella skölja kan också förskrivas till ytterligare neutralisera bakterier och främja läkning . Om djupet av fickorna minska eller stabilisera de som en följd av behandlingen kan sjukdomen kontrolleras med kvartalsvis eller halvårsvis besök till tandläkaren. Om behandlingen är mindre framgångsrik , kan tandläkaren hänvisa patienten till en parodontolog för eventuell operation med målet att få en djupare scaling under tandköttet . Parodontala djuprengöring kan vara obehagligt för de 30 minuter till en timme patienten är i tandläkarstolen , men det är värt det i längden att behålla ett leende .

Symtom

Parodontit är vanligtvis diagnostiseras hos vuxna i 30-årsåldern eller 40-årsåldern . Ett klassiskt symptom är blödande tandkött, som kan uppstå under tandborstning eller tandtråd . Andra symtom är löst eller flytta tänder , och rodnad och svullnad i tandköttet . En patient bör boka ett besök med sin tandläkare för att undersöka dessa symtom och påbörja lämplig behandling.

Diagnos

Tandläkaren konstaterar den första antydan till tandlossning vid granskning av regelbunden tandvård röntgenbilder , som visar en viss grad av benförlust på tänderna. För att bättre förstå stadium av sjukdomen , till tandläkaren sedan sonderna varje tand mäta djup i tandköttsfickan . Ett djup på mer än 3 millimeter bekräftar vanligtvis diagnosen parodontit.

förebyggande och Prognos

Enligt ADA och National Institute of Dental och kraniofaciala forskning , nycklarna för att undvika diagnos av tandlossning är dagliga borsta med fluortandkräm tillsammans med tandtråd efter varje måltid , upprätthållande av en balanserad kost och rökstopp . Regelbundna tandläkarbesök bidra till att stödja dessa ansträngningar. När väl diagnosen , en patient alltid har tandlossning . Men med djuprengöring behandlingar med jämna mellanrum , kan sjukdomen kontrolleras och tandlossning förebyggas .

Previous:nothing Next:Graviditet & tandvård

Relaterade artiklar


 • Hur man avgör om du bör köpa tandvårdsförsäkringen
 • vid vilka åldrar har barn få tänder ?
 • hur man läka tandköttsproblem med yoghurt
 • vad är djuprengöring för tänderna ?
 • vad är den genomsnittliga kostnaden för tandställning?
 • Hur du ska sköta dina tänder idag
 • hur man behandlar vikande tandkött med olja dra
 • hur att bleka och rengöra tänderna naturligt
 • hur påverkar tuggummi tandhälsan ?
 • naturläkemedel för tandvärk
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com