vad är en tand abscess ?

Inlagd av: P-O Lennartsson uppdaterad: 2015-05-26
Dental bölder orsakas av håligheter eller infektioner tand som inte är vård och omsorg. Dessa inledande infektioner sprider sig i kinden , tandköttet , eller andra delar av munnen . Pus samlar på infektionsplatsen tills trycket gör att abscess att brista eller den är tömd kirurgiskt . Bölder som är extremt smärtsamt , orsaka andningsproblem eller förhindra svälja bör kontrolleras omedelbart av en tandläkare eller en lokal akutsjukvård avdelning

Orsaker

Bölder utvecklas från infekterade tänder som inte behandlas korrekt . Människor som försummar munhygien , inte besöka tandläkaren regelbundet , eller behandlades av en oerfaren tandläkare är i riskzonen för dessa bölder . Ett hålrum som har reparerats av en tandläkare kan leda till en abscess om tandläkaren inte att helt utrota bakterien .

Infektioner och hålrum orsakas av dålig munhygien . Det är mycket viktigt att hålla munnen ren genom att borsta tänderna och använda tandtråd regelbundet .

Symtom

Bölder orsaka tydliga symtom som inte är lätt att förbise. Området kommer att vara mycket smärtsam . Lokal svullnad och rodnad är sannolikt . En infektion som har Festered för en betydande tidsperiod kan också orsaka illamående , feber , frossa och diarré . Pus dränering kommer att ske när bölden spricker .

Drick en varm eller kall vätska för att avgöra om tanden kan repareras utan en rotfyllning . En tand som är känslig för temperatur indikerar en hög sannolikhet att tanden kan räddas utan nerv borttagning.

Medicinsk behandling

Välj en ansedd , erfaren tandläkare att hantera alla abscess behandlingar . En behandling som hanteras felaktigt kommer inte att vara effektiva och kan resultera i efterföljande infektioner . En X-Ray bör vidtas för att bekräfta infektion i tanden innan läkaren vinning .

beroende på omständigheter kommer tandläkaren gå vidare i ett av tre sätt . I många fall kommer en rotfyllning göras eller tanden kommer att extraheras. Antibiotika kan förskrivas efter dessa behandlingar .

en infektion som inträffar i en tand som redan har haft en rotfyllning sannolikt kommer att behandlas med ett antibiotikum recept .

I varje fall bör bölder opereras dräneras för att förhindra att pus kan smitta andra delar av munnen .

Huskurer

Abscess drabbade kan behandla sin smärta med over-the-counter , antiinflammatoriska läkemedel såsom naproxen . Dock inte behandla detta inte infektionen .

En brusten böld skall sköljas med varmt vatten för att rengöra munnen .

risk för dödsfall

En obehandlad tand abscess kan vara livshotande . Hjärnan ligger bara inches från tänder , och infektionen kan spridas om den inte är utrotad . Infektionen når slutligen de vävnader inuti skallen och få dem att svälla okontrollerat . Svullnaden kan blockera luftvägarna och orsaka död från kvävning .

Kronisk bölder kan orsaka höga halter av bakterier i kroppen som kan utlösa en hjärtinfarkt , stroke eller låta gravida kvinnor att leverera förtid .

Previous:nothing Next:sätt att hjälpa en tandvärk

Relaterade artiklar


 • hur man sparar pengar på tandhälsan
 • hur man kan bota andedräkt som luktar
 • Hur fyller tandläkare karies?
 • hur mycket vet tandimplantat kosta ?
 • tand fläckborttagning
 • om naturliga naturläkemedel för hål i tänderna
 • fördelar och nackdelar med Invisalign hängslen
 • hur länge du ska använda Crest Whitestrips
 • symptom på en beläggningar på tungan
 • vad är inlay och onlay ?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com