vad är en tand faner ?

Inlagd av: Camilla Näslund uppdaterad: 2015-05-27
Dental faner skalliknande tand täcker gjorda av keramiska material . Dental faner används för att korrigera små och stora dentala inkonsekvenser . De flesta människor väljer att få tandvård skalfasader för att bromsa åldrandet genom att ge sina tänder en mindre sliten look. Andra väljer att få tandvård faner att rätta till smärre skador på sina tänder

deras användning

Dental faner används främst av tre skäl : Normalt slitage , genetik , och slitna emalj .

Slitna emalj --- Emalj är den hårda , vita täcker över tänder . Det är till för att skydda dentinet ( huvuddelen av tandens struktur ), som omsluter massa . Genetik, konsumtion av koffeinhaltiga drycker och rökning kan leda till att emaljen att bära ner eller blivit missfärgade övertid .

Genetik --- Vissa människor är födda med dentala problem såsom ojämna tänder eller mellanrum . Dessa luckor kan expandera med åldern .

Slitage --- Som ni ålder , dina tänder naturligt att börja bära ner . När din emalj börjar bära ner , det är mer mottagliga för att få sprickor och chips . Slitage också resultera i tänderna blir ojämn .

Fördelar

Dental faner används av kosmetiska skäl men kan också användas för att korrigera tandproblem . Kosmetiskt kan tandvård faner ge ett vitare utseende till missfärgade tänder , korrekt dåligt överens och /eller gapped tänder och ge tänder ett mer enhetligt utseende . Dental faner används också för människor som har mer allvarliga tandproblem som stora chips och sprickor samt svår missfärgning som inte kan rättas till med allmän rengöring . För mindre klagomål som mindre sprickor i tänderna och små marker , kommer din tandläkare föreslår ofta en bindning förfarandet i stället, eftersom det är billigare .

kompositfyllningsmaterial eller porslinsfasader

De två material som används mest i tillverkningen tandvård faner är sammansatta harts och porslin . Komposit dentala faner kan tillverkas i munnen på din tandläkarmottagning. Komposit -och porslinsfasader kan skickas iväg till ett tandtekniskt labb som skall tillverkas av en tandtekniker . Alla tandläkare faner som tillverkas i ett labb måste vara bundna till tänderna med olika typer av cement harts . Även dyra , de flesta vill ha porslinsfasader eftersom de är mer tåliga och håller längre .

Kostnader

Tandfasader är dyrare än de billigare kompositfyllningsmaterial faner . Från och med 202C prisintervallet för porslinsfasader var mellan $ 900 och $ 2500 per tand . Prisintervallet för kompositfyllningsmaterial är mellan $ 250 och $ 1. 500 per tand . Priset beror på placeringen av tandläkarens ( vilket skick den är i ) , kompetens din tandtekniker , och antalet tänder måste du ha gjort . Ytterst kokar en stor del av kostnaden ner till vilken typ av faner du väljer . Porslinsfasader senaste 10 till 15 år och kompositfasaderna harts senaste fem till sju år

arbetsordningen

Du kommer att få lokalbedövning för smärtlindring och för några kliniker . du kommer att erbjudas en form av audiovisuell terapi för avkoppling . Därefter kommer tanden att omformas med en handhållen borr ( roterande skärande instrument ) för att säkerställa en bra passform . En mögel kommer att göras för att säkerställa korrekt utformningen av dentala faner . Detta mögel kan skickas iväg till tandtekniska laboratorium så att faner kan professionellt skapade .

Hela förfarandet är avslutat inom två besök eller i vissa fall en period av sex veckor och kräver ingen återhämtningstid.

Previous:nothing Next:metoder för sterilisering i en dental kontor

Relaterade artiklar


 • rotfyllning alternativ
 • vad är sandblästring för tänderna ?
 • tuggummi hos barn
 • justerbar nattvakt
 • Definitionen av munhygien
 • hur man ska behandla inflammerat tandkött
 • hur man kan bli av en tandvärk
 • bentonit och tandköttsproblem
 • hur man hittar de bästa kosmetiska tandläkare
 • hur du får ditt barn att borsta tänderna noggrant
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com