vad göra åt svullet tandkött ?

Inlagd av: Jan-Olof Stoor uppdaterad: 2015-05-28
Om ditt tandkött är ömma , röda och svullna , kan det vara svårt att äta och smärtsam att använda tandtråd eller borstar tänderna . Vid bestämning av vad vi ska göra svullet tandkött , du måste överväga vad som är orsaken till inflammation . Många , men inte alla , fall av svullet tandkött beror på dålig munhygien . Fastställa vad föranledde tandköttet svälla kan hjälpa dig att räkna ut bästa åtgärden

Felaktig tandborstning

En av orsakerna till svullet tandkött är helt enkelt felaktig tandborstning . När du borstar tänderna , ska du hålla din tandborste på en 45- graders vinkel mot tandköttet . Borsta i en cirkulär rörelse som du försöker att lindra borsten upp under tandköttet att ta bort plack . Om man borstar på toppen av tandköttet , kan du få dem att blöda och svälla . Om dina svullet tandkött orsakas av borstar felaktigt eller borsta alltför kraftigt , skölja munnen för ett par dagar med en tesked bakpulver i en kopp varmt vatten för att minska svullnad och börja borsta använder rätt metod .

Ill-Montering Proteser

En annan orsak till svullet tandkött är löständer som inte passar ordentligt . Har din tandläkare anpassa proteser . Om proteser är äldre , kan de behöva rebaseras , där tandläkaren tar en aktuell bild av din mun och remakes proteser för att passa din mun . Det är mycket billigare än att köpa nya proteser .

receptbelagda mediciner

Om dina mediciner orsakar tandköttet sväller , är det viktigt att du meddelar den förskrivande läkaren . Han kanske kan föreskriva en liknande medicin som inte har denna biverkan .

dåliga kostvanor eller undernäring

Om du inte får tillräckligt med mat eller inte äter rätt mat , kan resultatet bli svullet tandkött . Var noga med att äta mat från de fem största grupperna av livsmedel varje dag . Ät kött, grönsaker , frukt , mejeriprodukter och bröd . Om du är gravid , är det ännu viktigare att äta ordentligt , så många gravida kvinnor lider av svullet tandkött under graviditeten. Också vara försiktig när du äter skarpa eller krispigt livsmedel , som kan peta in i tandköttet och få dem att blöda och svälla .

Gingivit

Gingivit , en inflammation i tandköttet , är en av de vanligaste orsakerna till svullna tandkött . När plack får vara på tandköttet för länge , orsakar det tandköttet att blöda och svälla . Enligt april 2005 års upplaga av Science Daily , har FDA godkänt en muntlig skölj kallas Decapinol att behandla gingivit . Rådgör med din tandläkare för mer information om skölj . Han kan också hänvisa dig till en parodontolog att behandla gingivit .

Previous:nothing Next:tandblekning faror

Relaterade artiklar


 • hur man läka munsår från kemo
 • hur man kan bli av kronisk dålig andedräkt
 • hur man hittar en tandläkare i Tijuana , Mexiko
 • hur man borsta tänderna
 • det bästa botemedlet för tandvärk
 • hur man besluta om att borsta tungan
 • Hur man naturligtvis lindra tandvärk
 • hur man ska finansiera tandvård
 • hur man fixar spetsiga hörntänderna med kosmetisk tandvård
 • hur man eliminerar dålig andedräkt
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com