Vad kan jag göra för tandvärk ?

Inlagd av: Ulf Friberg uppdaterad: 2015-06-08
En tandvärk kan vara en mild olägenhet eller det kan vara den mest olidlig smärta du kan någonsin erfarenhet. Det bästa råd när du får tandvärk är att ringa tandläkaren och försöka få en akut tid . Tyvärr , som kanske inte är möjligt och du kan behöva leva med smärtan för så mycket som 48 timmar innan du kan för att se tandläkaren . Under tiden kan du vidta åtgärder för att lindra smärtan

Olja av kryddnejlika

Tandläkare och läkare i varje kaliber har ordinerats olja av kryddnejlika i århundraden för att avhjälpa tandvärk . Anledningen till detta är att olja av kryddnejlika innehåller antiseptiska egenskaper som faktiskt dödar bakterier och andra bakterier som kan förvärra problemet. Bara en droppe eller två av olja av kryddnejlika på en bomullstuss eller ditt fingeravtryck kan åstadkomma omedelbar lättnad. Se till att du använder oljan av kryddnejlika endast till det område som är som orsakar smärta , Svälj inte olja eftersom det kan orsaka en mycket obehaglig brännande känsla.

saltvatten gurgla

Om du inte har eller inte kan få olja av kryddnejlika , det näst bästa är att blanda 1 /4 tsk . av salt i 6 oz . av vatten. Saltvatten har till effekt att reducera eventuella svullnad som kan äga rum . Saltvatten är också bra för att lindra lindrig smärta , om det inte kommer bli av strängare smärta vägen olja av kryddnejlika kommer .

Ice Pack

istillbehör strategi för att hantera en tandvärk kan vara knepigt. Problemet är att isen kommer att hjälpa lindra smärtan för de flesta , men för vissa människor att det faktiskt kommer att göra saken värre. Wrap en isbit i en pappershandduk och håll den mot din kind direkt på den plats där smärtan finns . Om du efter några minuter känner du smärtan värre , sedan omedelbart ta bort isen . Om smärtan inte förvärras , att hålla isen kommer bedöva de nerver som skickar smärtsignaler .

dentalvax

För att täta hålrum så bakterierna inte kan äta bort på det , vilket leder till mer smärta och kanske en dyrare besök hos tandläkaren , gå till ett apotek och köpa vad som kallas dentalvax . Dentalvax kan formas direkt på tanden och tätar hålrum stängas . Om du kan hitta dentalvax eller din apotek inte har det , kommer bivax arbeta i en knipa.

Previous:nothing Next:käkleden smärta

Relaterade artiklar


 • Vilka är problemen efter visdom tänder tagits bort ?
 • svullet tandkött hos barn
 • hur man bibehåller en sanitär tandborste
 • hur man använder bakpulver säkert
 • xylitol använder
 • när ska visdomständer tas bort ?
 • hem rättsmedel för en absessed tand
 • gör tandsprickning orsakar feber hos barn ?
 • ortodonti steg innan hängslen
 • tandblekning faq
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com