Vilka är de behandlingar för smärtsamma svullet tandkött ?

Inlagd av: Jeanette Morales uppdaterad: 2015-06-16
Smärtsamt och svullet tandkött är oftast resultatet av en parodontal sjukdom som kallas gingivit . Medan detta inte alltid fallet , är det rimligt att anta detta är vad du sysslar med . Gingivit är vanligt och förebyggas . Sjukdomen börjar när plack kvar på tänderna för länge och utvecklas till tandsten . Tandsten kan inte avlägsnas med tandborstning och tandtråd . När det är på tänderna , fungerar den som en reservoar för bakterier och så småningom kommer att irritera och infektera tandköttet vid foten av tänderna. Detta kommer att orsaka svullnad, smärta och blödning .

Gingivit Behandling

Det första steget i att behandla gingivit är att ha tänderna noggrant rengöras av en tandläkare . Tandsten som ledde till att villkoret inte kan tas bort hemma , så en rengöring behövs . Denna städning kommer troligen att bli lite obehagligt , särskilt om tandköttet är redan irriterade .
använda antiseptisk munvatten kommer också att vara en del av behandlingen efter rengöring . Detta munvatten kommer vara effektiva i att rensa ut eventuella kvarvarande bakterier . Tandköttet brukar läka på kort tid , förutsatt att du har ett gott munhygien genom att borsta ordentligt och använda tandtråd varje dag .

vikten av korrekt behandling

Gingivit kanske inte låter som en hotfull sjukdom , men det kan leda till allvarliga komplikationer om den inte behandlas korrekt . Obehandlad tandköttsinflammation kan leda till tandlossning . Parodontit kan orsaka tandlossning och kan potentiellt leda till en hjärtattack eller stroke , enligt University of Maryland Medical Center . Gravida kvinnor med parodontit är också långt mer benägna att föda för tidigt födda barn .

Andra orsaker till smärta vid Gums

Om du inte tror att gingivit är orsaken till den smärtsamma svullet tandkött , är det möjligt några andra villkor skulle kunna orsaka det .
Enligt National Institutes of Health, kanske svullet tandkött orsakas av virus-eller svampinfektioner , undernäring , dåligt passande tandproteser , graviditet , känslighet för tandkräm eller munvatten , en reaktion på ett receptbelagt läkemedel som Dilantin eller fenobarbital eller skabb .
Om din svullet tandkött åtföljs av feber eller andra " influensaliknande " symptom , uppsök läkare för behandling av en eventuell infektion . Om du är försedda med proteser eller är gravid , kanske du vill tala med din tandläkare /läkare och ta reda på om du kanske har en komplikation som påverkar din munhälsa .
Skörbjugg är sällsynt i USA och är normalt återfinns i äldre undernärda människor . Behandling för skörbjugg innebär tunga dosering av askorbinsyra (vitamin C ) och kan oftast behandlas effektivt.
Om du tror att du har en reaktion på din tandkräm eller munvatten , prova en annan typ för att se om symtomen förbättras . Om du är på ett receptbelagt läkemedel som kan orsaka svullnad och smärta i tandköttet , kontakta din läkare omedelbart , eftersom du kan behöva sluta använda den drogen .

Hem botemedel

En effektiv hem rättsmedel för svullet tandkött är användningen av en enkel gurgla tillverkas av vatten och citron . Koka vatten och krama färsk citron i den. Häll varmt vatten i ett glas och låt svalna precis tillräckligt för att kunna sätta den i munnen . Swish vattnet runt som du skulle göra med munvatten . Upprepa proceduren minst två gånger om dagen . Tandköttet börjar återvända till sin normala storlek och denna skölj kommer också att eliminera lukt som har samband med sjukdomen .

Previous:nothing Next:hur man kan stoppa smärtan av en torr tand socket

Relaterade artiklar


 • Orsaker och botemedel för dålig andedräkt
 • bruxism hos barn
 • hur man får tips om du redan lider av tandköttsproblem
 • Hur man blir en tandläkare i Australien
 • hur man använder orajel
 • hur du kan hjälpa ditt barn lära sig bra tandvård
 • hur man gör en naturlig tandblekning pulver
 • salivens påverkan på dental
 • Så för att lindra smärta från tandvärk ... alla fysiska
 • hur naturligt bleka dina tänder
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com