Vilka är de behandlingar för tandköttsinfektion ?

Inlagd av: Jan-Olof Stoor uppdaterad: 2015-06-10
Tandköttsinfektion inleds när en klar , klibbig film (som främst består av bakterier ) , allmänt känd som plack , är tillåtet att sitta i munnen . Det kan härda under ditt tandköttet , orsakar tandsten bildas. Tandsten fungerar som ett avrinningsområde för bakterier och orsakar degeneration av din tandköttet , som ger upphov till parodontala sjukdomar --- förknippas med vikande tandkött och eventuell tandlossning . Gingivit är den mildaste manifestation av tandlossning , och om den inte behandlas, kan utvecklas till parodontit och slutligen , förlust av tänder . Men det finns behandlingar som är tillgängliga och vissa är inom din kontroll

munhygien

Din första försvarslinjen är munhygien . Allt som krävs är samvetsgrann uppmärksamhet åt grunderna i munhygien och du kommer att ha en god chans att förhindra tandköttsinfektion . Borsta tänderna minst två gånger om dagen och tandtråd dagligen . Tandläkare och tandhygienister förespråkar också att använda en elektrisk tandborste , som är mer effektiva på att ta bort plack och tandsten . För ännu mer noggrann rengöring , använd en interdentala renare , till exempel en tandläkare plocka , för att rengöra mellan tänderna .

Professionell rengöring hjälper till att hålla tandsten kontroll . Besök din tandhygienist minst två gånger om året.

Gum Friendly Foods

Vissa livsmedel är tuggummi vänliga och bidra till att främja munhälsan . Mumsa på färska frukter och grönsaker som de är kraftcentrumen vitaminer och antioxidanter. I synnerhet skyddar C-vitamin kroppsvävnad och snabbar upp benåterbyggnad medan D-vitamin är anti-inflammatorisk , minskar inflammation i tandköttet . Enligt Reuters. com fann japanska forskare att äta yoghurt och mat med mjölksyra är nära kopplade till bättre parodontal hälsa . En annan anmärkningsvärd är grönt te , som redovisas i Journal of Parodontologi . Grönt te är potenta antioxidanter , katekinerna , främja friska tänder och tandkött .

Omvänt undvika sockerhaltiga livsmedel och drycker --- socker raser bakterier . I samma anda , gå lätt på mat som fastnar på tänder och tandkött , t. ex. torkad frukt , taffy och klibbig mat .

Icke-kirurgisk tandvård

Om tandköttsinfektion har redan påverkat hälsan hos tandköttet Du måste söka professionell tandläkare hjälpa till att ordentligt ta itu med problemet . Behandlingen din tandläkare beslutar beror på svårighetsgraden av tandköttet problemet .

Tandläkaren använder i allmänhet scaling och root hyvling som den första raden för behandling av ursprungliga tandlossning . Detta förfarande syftar till att undanröja förkalkade irriterande under tandköttet och ytterligare minska inflammation och infektion . Ett instrument eller ultraljud används för att polera avlagringar från tänderna . Root planering jämnar ut den ojämna ytor för att förhindra framtida uppbyggnad av tandsten .

I vissa fall kan tandläkaren eller parodontolog rekommenderar användning av topikala eller orala antibiotika för att bekämpa bakterieinfektioner . Dessa kan omfatta antibiotika munvatten eller införandet av trådar eller gel som innehåller antibiotika i utrymmen mellan tänderna eller fickor som vikande tandkött .

kirurgiska behandlingar

I svåra fall av periodontisis , kan kirurgisk intervention vara nödvändig för att förhindra ytterligare skador på tandköttet eller hindra tandlossning . Dessa operationer omfattar antingen minska storleken på fickorna som gjorts av vikande tandkött eller stimulerande ben återväxt vid roten av tänderna för att ersätta ben som går förlorad genom periodontisis .

Previous:nothing Next:vad är mjuka proteser ?

Relaterade artiklar


 • hur man kan bota svullet tandkött
 • vad man ska äta efter att ha tagits bort visdomständer
 • Vilka är problemen efter visdom tänder tagits bort ?
 • hur lätt en dålig tandvärk
 • hur man rengör och sterilisera dental
 • hur man kan bli av dålig andedräkt permanent
 • Hur du tar smärtan ur ett tänder utvinning
 • tecknar en rotfyllning behövs
 • livsmedel som botar dålig andedräkt
 • lösningar för tandvärk
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com