abscessed tand smärta

Inlagd av: Magnus Ekblad uppdaterad: 2015-06-15
Smärtan av en abscessed tand är ofta som tandvärk . Tandvärk kan variera i svårighetsgrad , från en mindre smärta till en intensiv pulserande smärta som stör dagliga aktiviteter. En person som lider abscessed tand smärta borde beställa tid hos en tandläkare som kan diagnostisera och korrekt behandla orsaken till smärtan . Omedelbar behandling kommer inte bara att ge smärtlindring , men det kan också förhindra mer allvarliga hälsoproblem

Fakta

Abscessed tand smärta orsakas av en infektion inne i tanden . Denna infektion uppstår när bakterier kommer in i tanden genom en öppning i emaljen . Infektionen skapar en ficka av puss inne i tanden , som är känd som en böld .

Tidsplan

Smärtan av en tand abscess kan inträffa så snart ett dygn efter att smittan börjar . Enligt US National Library of Medicine , smärtan av en tand abscess kan pågå i åratal eftersom smärtan försvinner inte tills infektionen har behandlats . Efter behandling . smärta i allmänhet avtar omedelbart eller inom några dagar

Identifiering

Abscessed tand smärta beskrivs ofta som en bultande smärta från djupa i de drabbade tanden . Enligt Columbia University College of Dental Medicine , kan abscessed tand smärta påverkar lymfkörtlar i halsen , vilket får dem att svälla . En tand abscess kan också orsaka sinus smärta . Förutom smärta kan en abscess orsaka feber , dålig andedräkt , tand känslighet för värme och kyla , och en obehaglig eller bitter smak i munnen .

Lösning

Ett besök hos tandläkaren är nödvändigt för att lindra tandvärk , men patienterna kan hjälpa till att lindra smärtan av en abscess genom att ta smärtstillande , såsom acetaminophen eller ibuprofen , i väntan på ett möte . En blandning av varmt vatten och salt som används som en mun skölj kan också hjälpa till att lindra smärta . Hos tandläkaren kontoret , kan patienterna vänta tandläkaren att utföra en undersökning , vilket kan inbegripa att knacka på tanden och trycka på svullna del av tandköttet för att avgöra lämplig behandling. En X-ray kommer också att tas för att avgöra om det har skett en minskning av benmassa vid roten av tanden . En tand abscess behandlas med en rotfyllning eller genom att ta bort tanden beroende på infektionens svårighetsgrad .

Varning

Patienter som lider av smärta av en tand abscess bör se en tandläkare så snart som möjligt . Om den lämnas obehandlad , kan däremot infektionen av en tand abscess spridas till andra delar av kroppen och orsaka allvarliga komplikationer och även dödsfall .

Previous:nothing Next:tänder implantat problem

Relaterade artiklar


 • hur vita tänder för under $ 5,00
 • historia tandblekning
 • om tand värk
 • hur man hittar prisvärda tandvård med tandläkarhögskolan
 • hur man gör tandvårdspatienter bekväm
 • hur påverkar tuggummi tandhälsan ?
 • vad hem produkter vitare tänder ?
 • Hur ansöker man dämpa grepp termoplast protesen lim
 • hur man hittar en tandgnissling munskydd
 • Hur visdomständer bort arbete ?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com