allergiska reaktioner mot tandfyllningar

Inlagd av: Camilla Näslund uppdaterad: 2015-06-23
Tack vare större rädsla och mer vanligt i samband fobier att sitta i tandläkarstolen , det sista de flesta människor tycker om när de reste sig en hålighet fylld är att ha en allergisk reaktion. Det är inte en vanlig företeelse men det händer att en olycklig några

Typer av fyllningar

Det finns flera material som används som tandfyllningsmedel som guld , silver och även porslin . Silver fyllningar , den vanligaste typen , kallas också " amalgamfyllningar "eftersom de är en blandning av silver , kvicksilver , tenn och koppar . Kvicksilvret hjälper fyllningar hårdnar och även om det har varit en källa till oro för hälsan under åren , för närvarande både FDA ( Food and Drug Administration ) och ADA ( American Dental Association ) stöder det är säkert för användning i tandfyllningar .

Incidens

En utländsk ämne i kroppen har potential att orsaka en allergisk reaktion , men även om inte obefintliga , allergier mot tandfyllningar hända endast i mycket sällsynta fall . Mindre än 1 procent av patienterna är som rapporterats ha allergiska mot amalgamfyllningar , och experter säger den skyldige är kvicksilver .

Identifiering

En allergisk reaktion mot en ny fyllning vanligtvis presenterar sig som rodnad, klåda och /eller hudutslag runt tanden , mun , huvud och hals .

Behandling

Behandling av en allergisk reaktion att en tandfyllning är helt enkelt att ta bort den felande fylla i utbyte mot en ersättning fyllning av något kvicksilverfria som guld , porslin eller komposit . I vissa fall allergiska reaktioner kan klara på egen hand innan deponering tas bort , i vilket fall tandläkaren kan välja att lämna den i att man måste undvika en upprepning av symptomen.

Förebyggande

Allergiska reaktioner till tandfyllningar är så sällsynta ( mindre än 100 fall har någonsin rapporterats ) som de flesta människor aldrig kommer att behöva oroa sig för dem oavsett hur många fyllningar de får under sin livstid . Du bör dock fortfarande gå över dina allergier och sjukdomshistoria med din tandläkare innan den, så att tandläkaren kan göra ett välgrundat beslut om vilken typ av fyllnadsmaterial som ska användas.

Previous:nothing Next:hem rättsmedel för tandvärk smärta

Relaterade artiklar


 • god vård och rengöring av tandproteser
 • parodontit och rökning
 • hur man hittar billiga tandproteser
 • hur kan lysa och bleka dina leende för under $ 1
 • Så för att lindra svullet tandkött
 • hur man ansöker om dentala Medicaid
 • hur man handskas med mun och hals problem
 • hur man hanterar barn och hängslen
 • olika typer av hängslen för tänderna
 • hur man förbereder för en visdomstand borttagning och hur man inte få panik i förväg
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com