alternativ till amalgam tandfyllningar

Inlagd av: Jonathan Nyberg uppdaterad: 2015-06-18
Amalgam eller " silver " fyllningar har använts i mer än 150 år att återställa tänderna efter en hålighet tas bort . Även om säkra , vissa patienter bryr sig inte för blandningen av metaller den innehåller-silver , koppar, tenn och kvicksilver . För dem som vill undvika amalgam , det finns andra protetik tillgängliga

Glas och Resin Ionomers

Fyllningar som är komplett i en tandläkarens besök är "direkta " restaureringar . Glas och harts ionomers är två exempel . Dessa tand-färgade fyllningar är gjorda av en blandning av glas pulver och akryl . Eftersom glas frakturer lätt , tillämpning mellan tänderna eller vid rötterna är bäst . Resin ionomers innehåller också akrylharts . Mindre tandsubstans slipas eftersom ansökan materialet är finare än amalgam .

Harts Composites

Resin kompositer (Direkt ) kallas också " fyllt harts " eller "kompositer ". De består av en blandning av glas eller kvarts i en plast medium . Liksom ionomers är de tandfärgade men är föremål för missfärgning över tiden . Kompositer kan självhäftande " bundna " till en hålighet , effektivt producerar en mindre fyllning .

kronor , inlägg och utlägg

ersättningar som kräver mer än ett besök till tandläkaren för färdigställandet är " indirekt ". Kronor , inlägg och utlägg är alla indirekta metoder . En krona täcker hela tanden , en inlaga obligationer inuti kuspar , och ett utlägg täcker mer yta än en inlaga ( men inte lika mycket som en krona . ) När webbplatsen är beredd , kommer du biter i en gel som hårdnar och göra en form av dina tänder. Detta intryck går till ett tandtekniskt labb som skapar kronan , inlaga eller utlägg . Din andra utnämning är när tandläkaren cementerar tanden och gör bita justeringar .

guldlegeringar

Guld legeringar ( indirekt ) inte ser ut som naturliga tänder men är en mycket stark fyllning alternativ till amalgam . Tillverkad av en blandning av guld, koppar och andra metaller , de är resistenta mot mattas och slitage . Förbereda tand för guldlegering fyllning kan tandläkaren ta bort minsta frisk tand för att rymma restaurering .

Faner

Tandfasader ( indirekt ) är wafer tunna skal som täcker skadade emaljen eller dåligt anpassade tänder . Även dyrare , de är ett populärt kosmetiska val eftersom det keramiska ser naturligt . När tanken obligationer ordentligt för att tanden under och faner är tillräckligt tjock kommer faner räcka länge .

Previous:nothing Next:gingival & tandlossning

Relaterade artiklar


 • symptom på en beläggningar på tungan
 • hur man hittar expert kosmetiska tandläkare för porslinsfasaderna
 • hur man kan jämföra tand whiteners
 • tandvård faner faq
 • hur lätt svullet tandkött när du har tandställning för tänderna
 • vad är karbamidperoxid ?
 • tandborstning metoder
 • typer av tandvärk
 • Hur du tar hand om dina tänder innan tandläkaren
 • hur man tar hand om dålig andedräkt naturligt
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com