avancerad parodontit

Inlagd av: Charlotte Wannberg uppdaterad: 2015-06-23
Varje gång ett tag , några av oss se lite blod på våra tandborste , och undandrar sig som bara en av dessa saker . Dock kan detta vara ett tidigt tecken på tandköttsinflammation. Gingivit lämnas obehandlad utvecklas till tandlossning och du kanske inte ens är medveten om detta förrän du är i 30-talet eller 40-talet , när tecken att bli mer uppenbar

Vad är tandlossning

Parodontit är en avancerad form av tandköttsinflammation. Det orsakar djupa hål tandköttet och infektioner tand . Denna infektion går ner under ytan på tandköttet att tandens strukturstöd . Det orsakar sedan tandsten och plack på uppbyggd mellan tänderna och tandköttet , som sedan sprider sig under tanden till benet . Denna uppbyggnad gör att tandköttet svälla och blöda . Tänderna lossnar och bakterien orsakar andedräkt att lukta . Om den lämnas obehandlad parodontit kan leda till att tänderna blir så illa skadade eller lösa att de så småningom kommer att falla ut eller måste tas bort .

Orsaker

Den främsta orsaken till tandlossning är långsiktig uppbyggnad av plack och tandsten som leder till Gingivit i första etappen . Gingivit är ett tillstånd som orsakar tandköttsinflammation på grund av detta byggs upp , vilket kan göra att tandköttet mottagliga för blödningar och infektioner . Tandköttet lossnar och bakterier tränger in i tandköttet fickor . Utan behandling fortskrider detta villkor till tandlossning, vilket är en mer avancerad form av tandköttsproblem . I framskridet stadium , kan tandlossning vara smärtsamt , på grund av förlust av benmassa och lösa tänder . ( Enligt Merck. com tandlossning är den vanligaste orsaken till geriatriska tandlossning . ) ( Se Referenser 1 )

Symtom och Diagnos

Symptom på tandlossning blöder , inflammerat tandkött och dålig andedräkt ( dålig andedräkt ) . Tänderna kan vara lös , smärtsam och infekterad. Den lösa tänder orsaka fickor för att bilda mellan tandköttet och tänderna . Tandläkare kommer att mäta djupet i fickor med ett instrument som kallas en sond för att se hur allvarlig tandlossning . Han kommer också att göra en röntgen för att visa hur mycket benförlust i de drabbade tänderna .

kirurgisk korrigering

Parodontit inte kan botas på egen hand . Personliga rengöring kan bara ren 2-3 millimeter under tandköttskanten . Men kan tandläkare rena 02:58 millimeter djupare med en metod som rengör tandsten och plack samt ytan på sjuka rot . Fickor djupare än detta måste rättas till med en som heter kirurgiskt ingrepp , parodontal lambåkirurgi . Detta förfarande gör det möjligt för tandläkaren att korrigera felaktiga ben och rengör djupare i fickorna . Tandläkare kan också ta bort den infekterade och separeras tandkött i ett förfarande som kallas en Gingivectomy , sedan hemma , kan du ta bort plack på egen hand , när resten av tandkött kvar, sätt tillbaka

Medicinering

Din tandläkare kan . förskriva läkemedel i tillägg till detta , och det kan också vara ett första behandling. De läkemedel som förskrivs vanligtvis antibiotika som Amoxil , Trimox eller Flagyl . Tandläkaren kan sätta in en gel eller glödlampor fyllda med antibiotika i tandköttsfickan så det kan nå smittade områden. Om detta inte är möjligt kirurgi kan behövas för att korrigera den skadade ben , och munvatten kommer att ges efter , kallad Hibiclens . Detta munvatten ska användas två gånger dagligen för att eliminera smärta . Det är också användas i stället för tandborstning eller tandtråd tillfälligt .

Previous:nothing Next:om Colgate tandkräm

Relaterade artiklar


 • amalgam kvicksilver detox
 • hur man undervisar munvård på vårdhem
 • tand tandköttsproblem
 • hur att bleka tänderna med bananskal
 • de bästa sätten att ta hand om tänderna med hängslen
 • om visdomständer
 • naturliga dentala produkter
 • hur man lindra smärtan av känsliga tänder
 • tandvärk behandlingar
 • förfarandet av visdomständer avlägsnande
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com