de bästa behandlingarna för dålig andedräkt

Inlagd av: Ulf Friberg uppdaterad: 2015-06-24
Dålig andedräkt , även kallad dålig andedräkt , kan göra en annars intressant person mindre än önskvärt . Skämt görs om dålig andedräkt, och ingen vill ha det, eller att lukta på den . Den goda nyheten är att det finns enkla och effektiva sätt att behandla dålig andedräkt och att hålla dig mun luktar rent och fräscht

Källor till dålig andedräkt

Om du undrar hur man kan stoppa dålig andedräkt , det är bra att ha en förståelse av källorna till dålig andedräkt. Enligt American Dental Association , kan dålig andedräkt resultat av den mat du äter , inte äta tillräckligt ofta, inte tandborstning och tandtråd regelbundet , tandlossning , muntorrhet , tobaksbruk , och vissa medicinska sjukdomar .

Animerad-Teeth. com informerar oss om att i många fall är den skyldige den muntliga bakterie som smälter proteiner från matrester som finns kvar i munnen efter en måltid .

Vissa mediciner har den negativa effekten av som orsakar dålig andedräkt.

god tandvård

Det första steget du bör ta för att bli av dålig andedräkt är att träna bra tandvård . Börja med regelbundna tandläkarkontroller . Dessutom ska du borsta både tänderna och tungan minst två gånger dagligen och tandtråd en gång dagligen. Avsluta med att skölja med en antiseptisk munvatten . Dessa metoder kommer att minska ansamling av ruttnande mat och de bakterier som livnär sig på det .

Om du har tandprotes , ta ut dem vid sänggåendet och rengör dem noggrant innan du sätter tillbaka dem i munnen på morgonen . Skölja med en antiseptisk munvatten innan du sätter dina proteser i samt när du tar bort dem kommer att hålla munnen fräsch .

Livsmedel som orsakar dålig andedräkt

Den mat du äter kan vara en bidragande faktor till dålig andedräkt. Vi vet alla att vitlök och lök kan göra din mun luktar hemskt . Lukten av mat som dessa hamnar i blodet som rötning sker och finns kvar tills maten är helt smält . Proteinrika livsmedel såsom kött , fisk , mjölk och ost ger också dålig andedräkt. Det betyder inte att du ska sluta äta den mat som är bra för dig , dock.

mat som hjälper Dålig andedräkt

Enligt MSN Hälsa och Fitness , det finns mat du kan äta för att behandla dålig andedräkt. Om du vill bli av med dålig andedräkt , prova följande :

äter örter och dricka örtte . Prova persilja , mynta , pepparmynta , dragon , kardemumma , koriander eller rosmarin .

En daglig servering av yoghurt är bra , liksom krispiga frukter och grönsaker som äpplen , morötter och selleri . Livsmedel rika på vitamin C är bra eftersom de hjälper hämmar tillväxt av bakterier .

När ska se din läkare eller tandläkare

Om du tränar en god tandhälsa och att äta rätt mat , men kan inte bli av med dåliga andetag , kan det vara dags att se din läkare för att utesluta eventuella underliggande problem såsom infektioner , sjukdomar som påverkar spottkörtlarna , diabetes , leversjukdom eller cancer .

Previous:nothing Next:modifierade Stillman tandborstning teknik

Relaterade artiklar


 • hur man gör en grötomslag för tandvärk
 • hur att bleka tänderna naturligt
 • vad är en rotfyllning & krona ?
 • naturlig lindring för tandvärk
 • hur man läka en ihållande infektion rotfyllning
 • vad man ska äta efter att ha tagits bort visdomständer
 • tandköttsproblem , gingivit och parodontit
 • Förfarandet för partiella proteser
 • hur man kan minska risken för att behöva kostsamma tandingrepp
 • hur man kan eliminera en belagd vit tunga
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com