den genomsnittliga kostnaden för en rotfyllning

Inlagd av: Charlotte Wannberg uppdaterad: 2015-06-17
En rotfyllning är en tandvård som reparerar ett allvarligt skadat , skämda , inflammerad och /eller infekterad tand . En allmän tandläkare kan utföra proceduren eller du kan hänskjutas till en rotfyllning specialist , kallas endodontist . Rotfyllning behandling kan effektivt spara en tand från utvinning , men det kan vara en kostsam åtgärd

Tecken som kan tyda på rotfyllning behövs

Om du misstänker en eller flera av dina tänder kan vara en kandidat för rotfyllning behandling , säger American Association of Endodontists tecken ofta smärta, utökad känslighet för värme eller kyla och en rå eller öm känsla när man tuggar . Det kan också svullnad och dränering i tanden området . AAE säger tanden kan missfärgas och dina lymfkörtlar kan känna anbud .

rotfyllning Therapy

En av orsakerna till en rotfyllning behandling är betydligt dyrare än en rutin fylls den kan kräva upp till tre besök till din tandläkare eller endodontist .

Under din första tid , kommer en röntgenbild av din skadade tanden tas för att fastställa omfattningen av skadan .

När förfallet tas bort , är en liten öppning som gjorts i tanden för att få tillgång till massa kammaren så att den skadade massa kan utvinnas. Rotkanalen sedan renas , läkemedel och förberedd för en påfyllning.

Om rotkanalen kräver flera utnämningar , är en tillfällig fyllnadsmaterial används för att skydda tanden . Innan det behandlade tanden är permanent fylls kommer din tandläkare kontrollera att den är torr och fri från smitta .

rotfyllning Therapy Kostnad Variabler

Enligt American Association of Endodontists kostnaden för rotkanalen behandling varierar beroende på möjliga komplikationer som kan uppstå. Till exempel din endodontist eller allmän tandläkare kan behöva lägga extra tid söker atypiska kanalen anatomi .

Allmänna Tandläkare vs Specialist

En rotfyllning behandling i allmänhet kommer att vara billigare när det utförs av en allmän tandläkare snarare än genom en endodontist .

Den exakta skillnader i avgifterna kommer att variera , men du kan räkna med att betala någonstans i närheten av 30 till 50 procent mer att behandlas av en specialist .

Tand Typ Påverkar Kostnad

Den typ av tand som håller på att behandlas kommer att påverka kostnaden för en rot kanal som kommer att var i USA du har utfört arbete.

Rotfyllning terapi på en molar ( en större tand med flera kanaler ) kan variera från $ 850 till $ 1. 700 . Behandling på en bicuspid ( tänder mellan kindtänderna och framtänderna kan kosta $ 750 till $ 1,200 , medan avgiften för främre behandling är någonstans mellan $ 650 till $ 1000.

försäkringsskydd

Många tandvårdsförsäkringen planer omfattar rotbehandling . AAE säger försäkringar varierar så se till att kontrollera med din leverantör för att ta reda på om en del eller hela din rotbehandling är täckt .

Livslängden för rotfyllning Thearpy

En tand som har restaurerats av en rotfyllning kan mycket möjligt hålla en livstid . American Dental Association säger tanden kommer att förbli frisk så länge som roten ( s ) hos de behandlade tanden får näring av den omgivande vävnader .

Previous:nothing Next:vad man ska göra för vikande tandkött ?

Relaterade artiklar


 • naturläkemedel för tandvärk
 • vad ska du göra för en abscessed tand ?
 • hur man kan bota parodontit
 • hur man kan lugna tandvärk
 • hur man för att säkerställa god tandhälsa , trots en tandvårdsrädsla
 • typer av dentala implantat
 • hur att bleka tänderna hemma
 • vad man ska äta efter att ha tagits bort visdomständer
 • hur man hittar en bra kosmetisk tandläkare
 • tandköttsproblem steg
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com