dike och klövsjuka

Inlagd av: P-O Lennartsson uppdaterad: 2015-06-17
Trench mun definieras som en smärtsam bakterieinfektion som påverkar mun och tandkött . Namnet dike munnen kommer faktiskt från det bakteriella infektioner som drabbar många soldater under första världskriget Trench munnen utvecklas när dåliga bakterier overtakes de goda bakterierna som finns naturligt i munnen . Många människor med trench munnen lider av dålig andedräkt och smärtsamma sår i munnen

Orsaker

Trench munnen orsakas av ett överflöd av bakterier i munnen . Även om det är okänt varför vissa personer utvecklar dike mun och andra som har samma riskfaktorer inte , det finns faktorer som kan öka sannolikheten för detta tillstånd utvecklas . />
dålig munhygien , näringsbrist och Aids , samt stress och rökning , kan alla leda till uppkomsten av diket klövsjuka .

Symtom och tecken

Trench mun har många symptom, men det första tecknet är allvarligt dålig andedräkt och en dålig smak mun . Andra tecken är smärtsamma och blödande tandkött, liksom rodnad eller svullnad i tandköttet . Tandköttet kan också visas som ska ingå i en grå film som är ett resultat av tandköttet ruttnande . Sår kan också uppstå mellan tänderna och tandköttet . Lymfkörtlarna i halsen och huvudet kan också svälla .

Komplikationer

Obehandlad dike munnen kan orsaka andra allvarliga komplikationer hos patienter. Svår smärta från diket munnen kan vara outhärdlig , och infektionen kan spridas från mun till andra delar av kroppen . Vävnad inne i kinder , läppar eller käkben kan förloras , och tänder kan börja falla ut . Parodontit kan också utveckla och dehydrering kan också förekomma .

Behandlingar

Trench mun kan behandlas på olika sätt . Antibiotika används ofta för att utrota överväxt av bakterier , samt för att hålla bakterierna sprids . Lokalbedövningsmedel kan också användas .

Tandläkaren kan välja att behandla sjukdomen genom rengöring . Han kan använda processen för debridering , som tar bort döda tandköttet och rensa ut alla fickor av plack och Tarter från tandköttskanten .

Kirurgi är ett annat alternativ . Det är dock endast används för att reparera omfattande skador som har orsakats av dike munnen .

förebyggande behandling

Hindra dike mun är verkligen det bästa alternativet för tandvård . Att göra en god munhygien en del av den dagliga vana är ett sätt att förebygga sjukdom diket mun . Använd en bra tandkräm och antiseptisk mun skölj att hålla ditt tandkött skyddas .

äter hälsosam mat , inklusive frukt , mejeriprodukter och grönsaker till friskt tandkött och tänder .

också undvika användning av cigaretter och andra tobaksvaror.

Previous:nothing Next:Vilka är de behandlingar för smärtsamma svullet tandkött ?

Relaterade artiklar


 • hur man får vitare tänder
 • hur man håller tänderna på plats efter Invisalign behandling
 • om tandvård planer
 • hur du bleka dina tänder för mindre
 • Vad är faner ?
 • gör tandsprickning orsakar feber hos barn ?
 • biverkningar av visdomständer avlägsnande
 • hur man gör ett recept för saltvatten gurgla för en öm tand
 • botemedel & behandling för stress muntorrhet / xerostomi
 • typer av tandborstar
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com