god vård och rengöring av tandproteser

Inlagd av: Magnus Ekblad uppdaterad: 2015-06-20
Många tandproteser som felaktigt tror att eftersom proteser är inte riktiga tänder , behöver de inte lika mycket vård som verkliga tänder gör . Men tandproteser behöver mer uppmärksamhet än riktiga tänder . Proteser är mycket bräcklig och hamnen bakterier i munnen om de inte rengörs ordentligt . Det är viktigt att följa en strikt rengöring och vård regim för att skydda tandköttet och ge dina proteser längsta liv

borsta

Varje kväll när du tar dina proteser , måste du borsta alla lösa partiklar av maten från i tänderna . Blötläggning proteser i vatten i 10 minuter hjälper till att lossa några fastnat bitar , speciellt all överbliven protes lim . Använda din protesen borste och din protes cleanser , försiktigt borsta tänderna , precis som du gör din egen . Använd aldrig tandkräm på proteser eftersom det kan skada den sköra tänder . Bakpulver är bra att använda men en over- the- counter protesen rengöra är alltid bäst . Glöm inte att borsta insidan av din mun så väl och se till att dina proteser är om du skölja munnen med munvatten . Lämna aldrig din proteser torr . Tvätta aldrig dina proteser i diskmaskin eller kokande vatten . De kommer att bli skeva och oanvändbara .

Blötläggning

Efter noga borstning och sköljning av proteser , blöta dem i en lösning av en del vatten och en del ättika eller aloe vera . Ättika och Aloe Vera bidrar till att minska tillväxten av en svampinfektion på tandproteser.

tvätt efter maten

Skölj dina proteser under rinnande vatten efter varje måltid och aldrig bära dina proteser till sängs . Tandköttet behöver tid att vila och ladda batterierna efter att ha proteser i hela dagen . De får denna vila under natten när dina proteser är i ett glas bredvid din säng och inte i munnen .

Renlighet Din Denture Pensel

Blötlägg protesen pensel i en lösning av en del vatten och en del blekmedel bara en gång i veckan för att döda eventuella bakterier i borsten .

rapport Felaktigt Passar

Kontakta alltid din tandläkare om du upplever några problem med dina proteser . Felaktig montering kan leda till ömma fläckar och ytterligare problem så se till att låta din tandläkare vet om dina proteser är obehagliga.

Previous:nothing Next:keramiska hängslen vs metall hängslen

Relaterade artiklar


 • bruxism hos barn
 • Hur berätta om tandblekning kommer att fungera för dig
 • steg-för - steg protes som gör
 • hur man använder ett hem rättsmedel för att bleka tänderna
 • Vilka är de behandlingar för en tandvärk ?
 • hur man ska finansiera tandvård
 • hur man kan stoppa slipning eller clinching dina tänder
 • hem rättsmedel för en absessed tand
 • hur man kan befria er från dålig andedräkt
 • hur man kan stoppa smärtan från känsliga tänder
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com