hälsoriskerna med tandimplantat

Inlagd av: Charlotte Wannberg uppdaterad: 2015-06-28
Dentala implantat används som ett alternativ till proteser eller bryggor när ett eller flera tänder saknas . Placering av implantat innebär flera förfaranden som utförs under många månader . De förfaranden görs oftast på en poliklinik och anses vara kostsamt . Liksom alla kirurgiska ingrepp, bär dentala implantat kirurgi risker . De flesta av dessa risker bedöms ringa. Över 900. 000 tandimplantat ingrepp görs varje år

Risker

tandkirurgi anses vara en säker procedur med cirka 90 procent framgång och få biverkningar . Med ett kirurgiskt ingrepp komplikationer är möjliga . Infektion i ben eller snittet område kan förekomma . En patient kan ha en reaktion på de använda bedövningsmedel . Implantatet kan gå sönder eller lossna . Placering ett implantat för nära en nerv eller på en nerv kan vara oerhört smärtsamt . Om implantatet är att trycka på nerven , kan den orsaka domningar eller stickningar i tänderna , läppar , haka eller tandkött . Vävnadsskada kan uppstå i området runt implantatet . Om implantatet sticker in en sinus hålrum kan problem med bihålorna utvecklas . I vissa förfaranden , inte benet inte säkring med implantatet . I sällsynta fall har cancer utvecklats som svar på det material som används i implantat hårdvara .

Behandla Komplikationer

De flesta komplikationer som inträffar i samband med detta förfarande är lätta att behandla . Om en infektion utvecklas är att patienten sätta på ett antibiotikum . Broken implantat ersätts med nya . Placering av implantatet i benet och medge tillräcklig tid för läkning under de faser av förfarandet gör implantatet mer stabilt . En lös implantat kan oftast rättas till utan att ta bort den . Om ett implantat har placerats för nära en nerv eller sinus kaviteten den tas bort . När benet inte säkring med implantat, är implantatet avlägsnas . Benet renas och ges ett par månader att läka innan implantatet skall ersättas . I de fall som gjorde att utveckla cancer , var implantatet bort , ytterligare operation krävdes för att avlägsna tumören , och kemoterapi var nödvändigt . Efter läkares ordination och med vård av tänder och tandkött minskar risken för vissa komplikationer .

Överväganden

Dental implantatkirurgi är dyrt och oftast inte täcks av försäkringar. Villkoret för käkbenet avgör om bentransplantat behövs innan implantationen kan göras .

Hur lång tid tar det

Operationen görs i etapper för att möjliggöra läkning och förstärkning av käken . Det tar oftast mellan sex och nio månader för komplettering och involverar flera förfaranden .

Fördelar

Det finns fördelar med tandimplantat jämfört broverk eller proteser . Proteser kan vara obekväma eller illasittande , och kan glida , föra oväsen och orsaka förlust av benmassa . Broverk kan skada omgivande tänder . Dessa problem är inte stött på med tandimplantat .

Previous:nothing Next:naturlig antibiotika för tandköttsproblem

Relaterade artiklar


 • om tandblekning produkt recensioner
 • Kostnaden för tandimplantat vs proteser
 • hur man förebygger tand karies med xylitol sötningsmedel
 • hur man mår bättre efter att få din vattkoppor
 • hem rättsmedel för tandvärk smärta
 • hur man ska behandla ont i tandköttet
 • tandimplantat : biverkningar
 • vad är den kemiska sammansättningen av människors tänder ?
 • hur man borstar och tandtråd tänderna ordentligt
 • Hur man överlever en tandläkare besök
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com