holistisk behandling för parodontal tandsjukdomar

Inlagd av: Stefan Svensson uppdaterad: 2015-06-09
Om du har börjat märka att ditt tandkött är inte så friska som de en gång var-om de ser svullna eller blöda lite när du borstar-du är inte ensam . Parodontal sjukdom är den vanligaste orsaken till tandlossning hos personer över 30 år . Med rätt skötsel kan tandlossning behandlas med gott resultat . Obehandlad , tandköttsproblem kan leda till infektioner och tand och benförlust . Ännu mer illavarslande rapporter Perio. org att det kan finnas ett samband mellan tandlossning och hjärtsjukdom

borsta

Detta är din första försvarslinjen , men du måste borsta och tandtråd på rätt sätt . En snabb , 30-sekunders swish räcker inte . Pensla försiktigt , ägnar stor uppmärksamhet åt tandköttet . Håll penseln i en ungefärlig 45- graders vinkel mot tänderna och borsta i minst 2 minuter . Elektriska tandborstar har visat sig ta bort mer plack och några kommer med en timer för att hålla dig i tid .

Tandtråd

Tandtråd är en viktig del av det dagliga munhygien . Det lilla snöre eller tejp kan avsevärt minska risken för sjukdomar i tandköttet eftersom det rengör där du behöver det mest --- vid tandköttskanten . Enligt Dan Peterson , DDS , " Uppkomsten av tandköttsproblem börjar ofta i området mellan tänderna " men " färre att 10 procent av befolkningen någonsin flosses regelbundet eller effektivt . " Han föreslår användning av en tand SKÖLJKANNA såsom Waterpik för att hålla tänderna och tandköttet friskt .

Livsstil

Du vet att rökning , dricka alkohol överskott och hög stress är inte bra för din hälsa , men din tänder kan drabbas också . Ohälsosam livsstil val bryter kroppen av vitaminer och näringsämnen och försvaga ditt immunsystem .

Frukt och grönsaker

En kost rik på frukt och grönsaker kan påverka dina tänder på överraskande sätt . Hårt, fibrer grönsaker som morötter och selleri kan bidra till att stimulera dina tänder och tandkött , men vissa frukter som apelsiner , ananas och persikor är höga i naturliga sockerarter och bör ätas med måtta . University of Michigan rekommenderar sköljer munnen med vatten efter dessa snacks .

Tuggummi

I motsats till förmaningar av mödrar överallt , inte tuggummi inte ruttnar tänderna . I själva verket rekommenderar University of Michigan det med motiveringen " Tugga sockerfritt tuggummi efter måltid främjar produktion av saliv , en naturlig mun skölj , och hjälper till att neutralisera tand-ruttnande syror i plack . . . Tuggummin sötad med xylitol kan minska och kontrollera mängden av bakterier som orsakar förruttnelse. "

Q10

Enligt University of Maryland har ett begränsat antal studier observerats att personer med sjukdomar i tandköttet har lägre nivåer av Q10 i tandköttet . Med hjälp av en mun skölj eller tand gel som innehåller Q10 kan öka hastigheten på healing och vävnad reparera på patienter med tandköttsinflammation.

Previous:nothing Next:att bota dålig andedräkt hemma för barn

Relaterade artiklar


 • hur du tandtråd din hängslen på under 2 minuter
 • hur man gör en tand nattvakt för $ 2
 • Hur fungerar en Waterpik arbete ?
 • hur du håller dina barn tänderna kariesfria
 • visdomständer smärtsymptom
 • vad är avancerad parodontit ?
 • Hur du använder protesen självhäftande
 • munhygien för äldre
 • hur man effektivt behandla Cankerskav
 • hur kick av mineraler tänderna naturligt
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com