hur kriminaltekniska tandvård fungerar

Inlagd av: P-O Lennartsson uppdaterad: 2015-06-22

Postmortem Identification

Forensic odontologists , eller kriminaltekniska tandläkare , studera struktur och fyll av tänder . Vetenskapen om odontologi är ofta avgörande för att identifiera en enskild genom unika egenskaper som finns i späd av tänder och kan användas för att identifiera kvarlevorna av en person , även om resterna av den personen är visuellt oigenkännlig. Genom korshänvisningar distinkta drag i den dentala resterna av den avlidne med dentala journaler , rättsmedicinska odontologists ofta kan göra en säker identifiering av den avlidne . Användningen av kriminaltekniska odontonics används oftast för att identifiera en kropp-obduktion-när traumatiskt och fysiskt förändra händelser som olyckor , brand och vattenskador kropp har skett och visuell identifiering är nära eller helt omöjligt . Enligt The Thin Blue Line, TAND- slutsatser kategoriseras som " positiva ID "," eventuellt identifieringsnummer , " tillräckliga bevis " och " utanförskap . -Den antemortem och data obduktion strider tydligt mot "

Rekonstruktiv Postmortem Dental profilering

När kriminaltekniska odontologists inte så lätt kan identifiera kvarlevorna av en avliden person genom tand rekord korsreferenser , kan användning av rekonstruktiv obduktion tandvård profilering vara till hjälp för att ge odontologists ledtrådar till profilen till den avlidne , och kan förfina sökningen parametrar för utredarna . I samarbete med kriminaltekniska antropologer , kan kriminaltekniska odontologists hjälpa till att avgöra loppet ( kaukaser , Mongoloid och negroid ) och kön till den avlidne använda indikatorer som skalle make up och närvaro av en Y- kromosom . Genom att studera egenskaper som tandutvecklingen , korrosion och fläckar finns på tanden artefakter kan faktorer såsom alkohol , drogmissbruk , rökvanor och ålder bestämmas eller uppskattas .

bitmärken

Tekniken att analysera bitmärken kan hjälpa kriminaltekniska odontologists att sätta fingret på förövaren i en brottsutredning. Men på grund av ofullständig vetenskap att analysera bitmärken ( 63 procent av resultat Bitmärken ändrats i ) , är de ofta gånger mer användbar för att utesluta misstänkta än dömande dem . Forensic odontologists undersöka fördjupningar som skapas genom förövarens tänder kvar på en brottsplats på objekt som mat , tandköttet samt skinn och ben av ett brottsoffer-och från dessa objekt kan kriminaltekniska odontologists skapa kastar eller UV- bild skannar av gärningsmannens tänder . Bidrar till mindre än perfekt vetenskap analysera bitmärken är det faktum att huden är sämre och är elastisk i naturen och , enligt American Society of Forensic odontologi, " den mänskliga käken växer och förändras över tid vilket gör tänderna lämningarna efter en misstänka några år innan , att inte alltid lätt matcha exakt till hans /hennes tänder . "

Previous:nothing Next:Tandfasader förfaranden

Relaterade artiklar


 • hur man får nikotin fläckar av tandproteser
 • vad man ska ta mot tandvärk smärta
 • Invisiline behandling
 • förfarandet av visdomständer avlägsnande
 • hur man introducerar tandtråd till barn
 • hur ta hand om nya proteser
 • hur man kan eliminera en belagd vit tunga
 • hur man väljer en kvalificerad kosmetisk tandläkare
 • biverkningar av blekning tänder
 • symptom på en beläggningar på tungan
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com