hur man kan bli en svår tandvärk

Inlagd av: Magnus Ekblad uppdaterad: 2015-06-09
En svår tandvärk som resulterar i extrem smärta är inget att leka med . Du måste ha din tandläkare kolla upp det så snabbt som möjligt . Ibland smärtan kommer efter att din tandläkare har stängt för dagen , dock , och det är upp till dig att ta hand om smärtan tills du kan få det behandlas av en professionell . Även om dessa åtgärder inte kan göra smärtan av en svår tandvärk avta helt , bör du åtminstone få tillräckligt med lättnad att det räcker tills du kan se tandläkaren

Du behöver :
Salt .
Vatten.
Ice.
Pappershandduk.
Olja av kryddnejlika .
Floss.
Dentalvax .


1 .
Blanda 1 /4 tsk . salt i en kopp varmt vatten så snart smärtan blir märkbara . Gurgla med blandningen och se till att sus den runt området som orsakar smärtan . Detta kommer att bidra till att minska svullnaden och bör också ge mild hjälp till smärtan.
2 .
Placera en eller två isbitar i en pappershandduk . Tillämpa denna istillbehör på utsidan av dina kinder direkt på platsen där smärtan finns . Detta hjälper oftast bedöva nervändarna genom vilka smärta signaler sänds , men för vissa människor kan det få motsatt effekt och faktiskt göra smärtan värre . Om det efter bara några minuter du märker att smärtan ökar , ta genast ur isen pack och glöm det . Om isen verkar göra smärtan avtar , upprepa vid behov .
3 .
Använd olja av kryddnejlika för att ge bästa möjliga lindring från smärta . Olja av kryddnejlika har använts genom historien som en huskur för tandvärk , och de flesta människor kommer att hitta någonting över disk som fungerar bättre. Olja av kryddnejlika kan hittas på apoteket och är bäst appliceras antingen genom att gnugga den på fingret eller en bomullstuss . Gnid fingertoppen eller bomullstuss höger in på tanden . Låt inte olja av kryddnejlika kommer i kontakt med tandköttet och inte svälja olja av kryddnejlika eftersom det kan orsaka en brännande känsla. Också vara medveten om att medan olja av kryddnejlika ger hög kvalitet lindring, kan det inte ha varaktig effekt , kräver flera ansökningar .
4 .
Floss tänderna och borsta dem noggrant för att avlägsna någon mat partiklar och rensa bort bakterier som kan göra smärtan värre och leda till infektioner. Köp några dentalvax på apoteket och tryck direkt på den del av tanden som orsakar problemen . Detta kan bidra till att tanden inte bli smittad medan du väntar att få en tid hos tandläkaren .
5 .
tar en kombination av paracetamol och ibuprofen för att hantera smärta som ISN " t lättad av salt vatten, is eller olja av kryddnejlika . En effektiv kombination för många är 400 mg ibuprofen tas med mellan 500 och 1000 mg paracetamol . Aspirin kan också tas i doser mellan 650 och 1. 000 mg .


Previous:nothing Next:tecken på tandköttsinfektion

Relaterade artiklar


 • om tandblekning produkt recensioner
 • biverkningar av prevident 5000
 • hur man vet när du behöver en rotfyllning
 • skillnader mellan barn och vuxna tänder
 • effekterna av dåligt borsta tänderna
 • problem med partiella proteser
 • Hur fungerar en tandläkare tänder vitare ?
 • hur du hittar kostnaden för Invisalign
 • symtom på tandlossning
 • information om tandreglering hängslen
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com