hur man ska behandla tand infektioner

Inlagd av: Jeanette Morales uppdaterad: 2015-06-19
En tand infektion kan också kallas en tand abscess . Några symptom på en tand infektion smärta när man tuggar , en svullen käke , feber , dålig andedräkt, och känsliga tänder . Om du tror att du har en infekterad tand , ska du behandla den direkt. Lämna din infektion obehandlad kan leda till tillräckligt stor skada att kräva din tand ska extraheras . Så om du vill spara din tand , och förhindra ytterligare komplikationer , bör du se en tandläkare omedelbart

Du behöver : .
Salt
Vatten.
Cup .
Antibiotika .


1 .
Placera 4 dl varmt vatten i en kopp och tillsätt 2 tsk salt . Blanda och använda för att gurgla med . Bakterier behöver fuktighet för att växa . Saltet torkar ut området , som tar bort de villkor bakterierna behöver för att överleva . Bakterierna kommer att börja dö ut . Det salta vattnet kommer också att hjälpa till att lindra smärtan av infektionen . Detta är något du kan göra direkt i väntan på din tandläkarbesök . Bara gurgla med saltvatten lösning en gång varannan timme .
2 .
Ta en over- the- counter smärtstillande . Detta kommer att hjälpa till att ta bort smärtan så att du kan slappna av och börja bli bättre . Du kan använda paracetamol , vilket är detsamma som Tylenol , eller du kan använda ibuprofen , vilket är samma som Alvedon eller Motrin . Korrekt dos för en vuxen är två acetaminophens var fyra till sex timmar , och en ibuprofen var sex till åtta timmar .
3 .
Håll en värmedyna över käken där tanden infektionen är . Detta innebär två saker. Först hjälper det att lindra smärtan . För det andra ökar blodflödet till området där din infektion är . Detta kommer att ge din kropp att bättre kämpa mot infektionen . Håll värmedyna över området i 15 minuter åt gången så ofta du behöver .
4 .
Se din tandläkare och få ett antibiotikum . Detta är mycket viktigt. Den antibiotika behövs för att döda de bakterier som orsakar infektionen . Det kommer att fungera mycket snabbare än någon annan form av behandling . Du ska börja känna lättnad i 24 till 48 timmar . Det är också viktigt att du tar en probiotisk eller äta en liten behållare med yoghurt varje dag , eftersom antibiotika dödar både de goda bakterierna och de dåliga . De probiotiska eller yoghurt kommer att ersätta de goda bakterier som dödas av .
5 .
Ta två 1200 mg Echinacea kapslar varje dag med frukost . Echinacea är en naturlig ört som kommer att stärka ditt immunförsvar samt arbete för att bli av med bakterierna i munnen som orsakar tandinfektion . Kostnaden är mellan $ 7 och $ 12 och du kan köpa echinacea på alla apotek eller hälso-butik . Du kan också beställa den från en webbutik som Vitacost ( se avdelningen Resurser ) .

tips och varningar


 • Du kan göra ett smärtstillande medel hemma genom kombinera 2 tsk träkol pulver med 2 tsk vatten . Tillämpa den på en kompress och placera den på din tand . Knyter ihop tänderna och håll den där i minst tio sekunder .
 • Om din infektion är allvarliga, kan din tandläkare vill dränera lite vätska . Gnugga inte aspirin i munnen . Det kan orsaka ytterligare irritation istället för att arbeta för att lindra smärtan .


 • Previous:nothing Next:hängslen vs faner

  Relaterade artiklar


 • bruxism hos barn
 • vad är orsakerna till känsliga tänder ?
 • Hur du tar hand om din partiell
 • hur man kan stoppa smärtan från känsliga tänder
 • hur man hittar ett barns tandläkare
 • hur man gör tandblekning säkrare
 • hur man kan bli av och slutet dålig andedräkt för gott
 • hur man tillfälligt lindra tandvärk
 • hur man väljer hälsosam mat för tänderna
 • Hur man väljer en tandblekningsbehandling
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com