hur tandkronor görs

Inlagd av: Magnus Ekblad uppdaterad: 2015-06-26

tandpreparationen

En tandkrona används för att täcka eller mössa en tand som skadats av skada eller förfall . Kronorna är permanent i munnen med hjälp av cement och kan endast justeras eller tas bort av en tandläkare eller tandhygienist .

Eftersom varje krona är unik , processen för att göra det börjar med tandläkaren forma och förbereda tanden . En krona måste vara tillräckligt tjock för att sist men måste fortfarande passa naturligt mellan dina befintliga tänder . För att åstadkomma detta , är den skadade tanden rakade ner till en tunn vertikal kona . Tandläkaren måste se de återstående tandsubstans är lång nog att hålla kronan på plats . Om det är för kort , kommer han att lägga till en utfyllnad för att bygga tanden till rätt höjd . Efter att tanden har förberetts , kommer tandläkaren tar ett avtryck av tanden . Patienten kan uppmanas att bita ner på en tand kitt , eller tandläkaren skulle kunna använda en keramisk fräsmaskin att fotografera tand i dess nuvarande skick .

Att Crown

Det finns två sätt att en krona kan göras . En kitt intryck kan skickas till ett laboratorium , eller tandläkare kan använda en tjänstgörande fräsmaskin att göra en keramisk krona på plats . Fräsmaskiner använda en dator guidad laser för att skära en keramisk blocket till en krona . Datorn använder fotografier av munnen för att styra lasern och forma kronan .

De vanligaste metoden för kronan tillverkningsindustrin är att skicka visningar till ett tandtekniskt labb . Tekniker använda dessa intryck för att skapa en form av kronan av vax eller metall . För guld eller andra fyllningar metall , är en förlorad-vax som använts . Med keramik eller porslin kronor är formen av metall baserat på formen och storleken på din tand . Efter att kronan är färdig, är det färgad för att matcha färgen på dina tänder . Detta hjälper till att smälta in bättre med din naturliga leende .

Inställning av Crown

När kronan skickas till din tandläkare , kommer du tillbaka för en sista möte för att ställa kronan på plats . Tandläkaren börjar med att placera kronan över den preparerade tanden för att kontrollera passform . Han kan be dig att bita ner för att se kronan är korrekt anpassad , men kan även använda tandtråd eller tandvård verktyg för att kontrollera avståndet mellan tänderna . Han kommer sedan ta bort kronan till filen eller raka ner som möjligt tills perfekt passform uppnås . När passform och komfort av kronan har bekräftats , kommer tandläkaren fast den med hjälp av dentala cement för att slutföra processen .

Previous:nothing Next:visdomständer avlägsnande problem

Relaterade artiklar


 • hur man gör en naturlig munvatten
 • Hur får man en flisas tand fast av tandläkaren
 • Definitionen av apikal parodontit
 • hur man väljer en tandläkare
 • Vad är laser tandvård ?
 • vad man ska ta mot tandvärk smärta
 • hur man ska hålla munnen frisk
 • hur man stänger en lucka i din framtänderna för tre dollar
 • tandutvecklingen i spädbarn
 • Orsaker och botemedel för dålig andedräkt
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com