information om hängslen

Inlagd av: Jan-Olof Stoor uppdaterad: 2015-06-21
Om du har krokiga eller felplacerade rader av tänder , kanske du undrar om hängslen är rätt för dig . För närvarande hängslen är de enda tandreglering förfarandet för att korrigera tänder utan användning av proteser , skalfasader eller andra löständer . När man studerar möjligheten att bära hängslen för att korrigera dentala problem , många människor är omedvetna om den exakta roll hängslen spela i att rätta till ett leende , liksom de många olika stag alternativ

Du behöver : .
tandläkare
Bästa tandborste med mjuk borst .
Smaksatt fluortandkräm .

Använder

hängslen används för att korrigera ett utbud av tandvård frågor som trångt eller sneda tänder , överbett och tänder som vuxit på fel plats . En missuppfattning hängslen om är att de inte längre behöver den enskilde att ta hand om sina tänder , vilket leder till mer problem som tandsten , bakteriell frågor och ruttna tänder . Hängslen nära luckor och rätta till anpassning och placering av tänder genom att dra dem på plats med antingen kablar eller trådlös anpassa hållarna speciellt passa till den enskilda mun .

Typer

De flesta människor föreställer huvudbonader och metall tandläkarutrustning när termen tandställning tas upp . På grund av framsteg inom tandreglering området , hängslen nu finns i många olika former och behandla olika dentala frågor från lätt till svår . De två viktigaste formerna av hängslen är metall och osynlig tandställning . Osynlig tandställning som Invisalign är idealiska för patienter med mild tandvård frågor som luckor och överlappade tänder . Men för patienter med flera tänder som antingen har vuxit på fel plats eller är allvarligt krokiga , traditionella hängslen är perfekta att använda .

Fördelar

Rensa eller osynlig tandställning såsom Invisalign att patienten skall kunna korrigera sina tandproblem utan visa upp metall apparater . Många personer med metall hängslen blivit mycket självmedvetna grund av förändring i sitt utseende , och försöker dölja hängslen . Med osynliga hängslen , är detta problem oftast undvikas . Osynlig tandställning är också bärs under en kortare tid än traditionell metall hängslen . Eftersom tydliga hängslen är anpassade för att hantera lindriga tandproblem , hur lång tid behövs för en korrekt åter -align tänderna är ofta mycket kortare än metall hängslen .

Nackdelar

En stor nackdel med hängslen som Invisalign är att de inte riktigt avancerad tandvård frågor , och är bara effektiv på mild frågor som enkelt kan rättas till utan användning av andra dentala apparater som fästen och kablar . Medan de flesta människor skulle vilja avstå från möjligheten av metall hängslen , valet använda tydliga hängslen verkligen beror på svårighetsgraden av patientens tänder . Medan metall hängslen är mycket effektiva på att korrigera tandproblem , smärta och delar kan orsakas av sladdar och konsoler . Även om detta är normalt , kan patienter med låg tolerans för smärta hitta konsolerna och ledningar för att vara extremt besvärande . Dental band kan också vara smärtsamt eftersom de är mycket snäv och dra tänderna vid slitage .

Kostnader

osynlig tandställning kan kosta mer än traditionella metall hängslen på grund av laborationerna krävs för att konstruera tydliga hängslen . Med metall hängslen , ingen laborationer behövs eftersom metall apparater är redan gammalmodiga och redo att tillämpa till patientens mun . Med försäkringar kan kostnader för både osynlig och metall hängslen minskas . Klicka på referens länken nedan för mer kostnads-och betalningsinformation för metall och tydliga hängslen .

Previous:nothing Next:hur man väljer proteser

Relaterade artiklar


 • Graviditet & tandvård
 • vitaminer för tandköttsproblem
 • hur man räta dina tänder
 • hur man ska äta efter visdom tänder utvinning
 • Hur man köper bästa tandborsten desinfektionsmedel till bästa pris
 • hur har vackra vita tänder
 • de bästa sätten att rengöra tänderna
 • om torra socket
 • hur till vända din gula tänder vita
 • hur man hittar billiga tandproteser
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com