kan protes lim vara skadligt vid förtäring ?

Inlagd av: Charlotte Wannberg uppdaterad: 2015-06-01
Protes lim gör livet lättare för tandproteser genom att hålla proteser på plats och minimera problem med matrester under protesen . Medan vissa studier kan ge upphov till frågor om säkerheten i dessa produkter står Food and Drug Administration godkännande av dem . De produkter som bär inte varningstexter

Funktion

Använd protesen lim för att stärka banden mellan protesen och tuggummi . Förvänta dig inte att limmet att "fixa " en dåligt passande protes .

Dental-Professional. com föreslår , " Lim är ett bra hjälpmedel för att protesen retention och stabilitet för alla patienter . De är särskilt användbara för patienter med särskilda behov t. ex. dålig neuromuskulär kontroll eller demens , men kan ge fördelar till alla tandproteser . "

Proper bindning mellan proteser och tandkött minskar mängden mat som kan komma under protesen och ökar förtroendet för bäraren .

Betydelse

En rapport 2008 av American Academy of Neurology hänvisas till fyra fall som verkade implicerade tandproteser lim som källor av olämpliga mängder zink intag . Andra följde rapporter, till exempel en ABC News rapport i maj 202C tyder zink intas genom förtäring protesen självhäftande orsakar neurologiska problem i en liten del av befolkningen .

Lägg till de rapporter de många advokat annonser på internet erbjuda sina tjänster mot företag protes lim och frågan om huruvida lim är farliga vinster i status .

Överväganden

Zink är inte i sig giftig , utan ett nödvändigt krav för många cellulära funktioner. National Institute of Health sätter rekommenderade kosten ersättning för zink på 11 mg per dag för vuxna män och 8 mg för vuxna kvinnor ( öka till 11 till 12 mg för ammande och gravida kvinnor ) . Den mänskliga kroppen har inte en specialiserad mekanism för att lagra zink , enligt NIH .

Varning

Använd den minsta möjliga belopp vid tillämpningen av protes lim . Följ tillverkarens riktlinjer. Om lim strömmar när du sätter in proteser eller bita ner , har du använt för mycket .

Se din tandvård professionella regelbundet . Proteser slitas ut och mun struktur förändras över tiden. Försök inte att kompensera för förändringar med alltför protesen lim .

Förebyggande /Lösning

Räkna med en tub med protes pasta till så länge som tio veckor , enligt ABC News rapporten . Minimal användning av lim ger minimal chans att zink överdosering .

Undvik avsiktligt svälja limmet . Vissa mindre intag är oundvikligt eftersom saliv löser lim över tiden .

Ta bort lim från tandprotes i slutet av dagen . Inte sova med protesen lim i munnen .

Previous:nothing Next:Prevalensen av parodontit





Relaterade artiklar


 • hur du bota din dålig andedräkt
 • alternativ till hängslen för tänderna
 • vad är en ont i tandköttet botemedel för dem som är över 60 ?
 • hur man överlever få dina vattkoppor
 • hur du tar bort lim från tandproteser
 • botemedel för tandvärk
 • icke kirurgisk behandling av tandlossning
 • hur du bleka dina tänder
 • olika typer av tandköttsproblem
 • hur man kan stoppa att få hål i tänderna




  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com