läkemedel som används för att behandla tandlossning

Inlagd av: Camilla Näslund uppdaterad: 2015-06-18
Bakterier frodas i munnen , men friskt tandkött oftast försegla den och bidra till att förebygga tandlossning . Osunda tandköttet drar sig tillbaka och utsätter nerverna till bakterier .

Enligt tandläkaren Joseph S. Dovgan , uppstår tandlossning när bakterier i munnen reser i den exponerade tandkött och tänder genom laterala och tillbehör kanaler . När detta händer, är den skada som skett och den specialiserade hjälp behövs . Att behandla parodontit , tandläkare förlita sig på olika mediciner

Tetracyklin

tetracykliner ( tetracyklinhydroklorid , doxycyklin och minocyklin ) används ofta för att behandla depressionen i tandköttet och andra problem orsakade av parodontit . De är antibiotika som används i ett brett spektrum av sjukdomar utanför parodontal hälsa . Enligt universitetet i Maryland , hjälper denna familj av mediciner minskar inflammation i tandköttet och omgivande vävnad. De hjälper även blockera ett protein som kallas collagenease som förstör vävnad och ben . Tetracykliner används vanligen i doser men doxycyklin också kan ges som en utvärtes medel för att ge mer direkt behandling .

Klorhexidin

Klorhexidin är ett antibiotikum som hjälper till att kontrollera tillväxten av plack och försämring av tandköttsinflammation. Enligt RxList hemsida, är klorhexidin erbjuds patienter i form av flis av tre olika mediciner : Peridex , PerioChip och PerioGard . Dessa marker kan placeras under tandköttet ger doser av antibiotika direkt på problemet webbplatser . En sidoeffekt av klorhexidin är att det kan färga tänderna , tand fyllning och proteser .

Penicillin , Erythromyain och Amoxil

parodontit kan leda till allvarlig infektion eller ens bölder under tandköttet och tänderna . Att behandla dessa infektioner , är starka antibiotika behövs . Några vanliga antibiotika Amoxil , erytromycin och penicillin . Dessa kan förskrivas till tas oralt för en tid . Ofta är detta tillräckligt för att klara upp infektion eller abscess .

Carbocaine

Carbocaine är en lokalbedövning används för att förebygga smärta och obehag som orsakas av parodontit . RxList rapporterar att läkemedel såsom Carbocaine sprutas in i djupare vävnader i munnen och verkar genom att hämma smärtimpulser genom bedövande nerverna .

smärtstillande

parodontit kan vara mycket smärtsamt , som kan förfaranden för att behandla sjukdomen . Vissa tandläkare kommer att ge sina patienter värkmedicin såsom kodein eller Hydrocodone inte bara efter , men innan ett förfarande .

Previous:nothing Next:smärtorna av nya proteser

Relaterade artiklar


 • define käkkirurgi
 • hur man sparar pengar på tandhälsan
 • hur man kan sänka tandvård städkostnad
 • vad hem produkter vitare tänder ?
 • hur vita tänder för under $ 5,00
 • hur man botar tandköttsproblem naturligt
 • hur snabbt stoppa blödning från tandutdragning
 • hur man gör en hemmagjord munvatten med eteriska oljor
 • hur man kan planera för nya tandimplantat
 • hur man kan förebygga och läka sjukdomar i tandköttet med Neem
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com