måttlig parodontit

Inlagd av: Ulf Friberg uppdaterad: 2015-06-02
Tandlossning , även kallad tandköttsproblem, ger en svullnad av tandköttet runt tänderna . Den orsakas av bakterierna i plack , den klibbiga färglös film som bildas på tänderna . Bakterierna inflammera tandköttet . Om parodontala sjukdomen inte behandlas kan det leda till tandlossning , behovet av tandköttet operation och även sådana livshotande tillstånd som hjärtsjukdom , diabetes och luftvägssjukdomar

Detection

Du kanske märker att tandköttet är rött och svullet och kan blöda när du borstar eller tandtråd tänderna . Dina tänder kan ha ändrat position under senare år och du kan märka en annan " känsla " när du bita ner .

Regelbundna besök till en tandläkare är nödvändiga för att skydda dina tänder och munhälsa . Förutom röntgen och behandling för hål i tänderna och andra problem med tänderna själva , bör din tandläkare också skärm du för munhålecancer och tandlossning . Han kommer att undersöka ditt tandkött och mäta " fickor ", eller mellanrum mellan tänderna och omgivande tandkött , att avgöra om du har tandlossning och i så fall hur långt det är i.

Scener

När tandköttet friska , de är rosa och passa väl till tänderna . Fickorna åtgärden inte mer än 3 mm.

Parodontit sker i fyra steg , som börjar med tandköttsinflammation. Tandköttet kommer att känna anbud och du kan se några blödningar när du borstar tänderna . Tandköttet är känsliga för beröring . Du kan märka en dålig smak i munnen och du kan ha dålig andedräkt som inte svarar på munvatten . Utan behandling kan gingivit leda till måttliga och i slutändan avancerad tandlossning .

I ett tidigt skede parodontit , tandköttet börja dra bort från tänderna och din parodontolog kan hitta fickor på 3 till 4 mm i ett eller två områden av din mun .

Nästa steg är måttlig parodontit eller parodontit . Tandköttet dra bort ytterligare från tänderna .

I de mest avancerade stadium av parodontit , fibrerna och ben håller tänderna på plats förstörs . Dina tänder kan ändra sig och lossna . Du kan ha konstant dålig andedräkt och dålig smak i munnen . Rötterna kan vara utsatta och känsliga , och tänder kan behöva tas bort .

Moderata tandlossning

I en måttlig fall av tandlossning , sprider plack till roten av tänderna och orsakar en infektion som kan skada ben och fibrer som håller tänderna på plats . Tandköttet verkar vara vikande från tänderna , utsätta känsliga områden och göra dina tänder visas längre . Plack kan gå mot rötterna , den stödjande fibrer och benet . Fickorna mellan tänderna och tandköttet åtgärd från 4 till 6 mm djup .

Du kan utveckla smärtsamma tuggummi kokar eller abscesser . Din framtänder faktiskt kan driva , gradvis överlappande eller visa utrymmen .

Om den lämnas obehandlad måttlig parodontit kan försämras i framskridet stadium , vilket leder till tandlossning och kirurgi .

Behandling

En professionell rengöring och behandling av en parodontolog eller tandköttsproblem specialist det enda sättet att ta bort plack som hårdnat till tandsten . Din tandläkare kan skala dina tänder med hjälp av ett instrument för att ta bort tandsten och plack under tandköttet linje .

Ett nytt tillägg till behandling av måttlig parodontit är tillämpningen av ett antibiotikum för att minska sjukdomsorsakande infektion .

Home Care

Professionell behandling var tredje månad rekommenderas för att bibehålla framgångsrika parodontala behandling och för att förebygga återfall av inflammation . Din parodontolog kan även rekommendera ett program hemvård som innehåller anti-känslighet tandkräm , munvatten och tandborstning två gånger om dagen med en effekt tandborste , som Rota-dent, att rengöra under tandköttskanten och mellan tänderna .

Previous:nothing Next:parodontala problem

Relaterade artiklar


 • hur man motiverar barnen att borsta tänderna
 • Hur länge kan man använda pilokarpin för muntorrhet ?
 • hur man ska äta mat för att bannlysa dålig andedräkt
 • hem rättsmedel för en absessed tand
 • hur man kan stoppa tuggummi smärta mellan tänderna
 • hur man bleka löständer
 • hur man använder en waterpick att bibehålla friska tänder och tandkött
 • sätt att gå grönt i tandvården
 • hur man gör dig redo för ditt barns första tand besök
 • Hur är tänderna implantat gjort ?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com