metaller som används i tandkronor

Inlagd av: Jeanette Morales uppdaterad: 2015-06-05
När förfall har lämnat en tand försvagas eller deformerade, en tandkrona kan hjälpa till att återställa styrka . Gjord för att passa över eller täcka tanden kan en krona kommer i permanenta eller tillfälliga form och kan tillverkas av en rad ämnen

metallegeringar

Gjord av en kombination av metaller för att ge styrka åt tanden , kan metall kronor vara en kombination av guld , palladium , nickel eller krom , enligt Cleveland Clinic . Metal kronor är mycket stark, och kan stödja en betydande mängd tugga och bita , vilket gör det till en idealisk plats för kronor på baksidan tänderna . Det främsta nackdel med denna typ av kronan är färgen , varför det inte kan vara lämpliga för mer synliga tänder .

MK till Metal

skapats med syftet att utnyttja en metall krona styrka med en porslinskrona s utseende , en porslinsdocka, smält-mot-metall krona är inte lika hållbart som en metall krona . Även denna krona kan visas mycket som en normal tand , kan metallen delen även skapa en synlig linje . Av denna anledning är kronan materialet utnyttjas bäst som en mitten-to-back tand locket .

Alla Resin

Utformad för att matcha en tand på förhand form , har kåda utseendet av en naturlig tand . En annan fördel är att denna typ av material tenderar att vara billigare än metall eller porslin -på- metall kronor . Men en allt-harts krona mer benägna att lätt gå sönder och får inte pågå under en längre tid .

alla keramiska eller Allt porslin

Dessa typer av kronor ger den bästa färgen matchar framtänderna . Eftersom de inte är tillverkade av metall , de som är känsliga för vissa metaller kan uppleva mer långsiktigt slitage med denna typ av krona . Eftersom de inte har metall fördelar av styrka och hållbarhet , helkeramiska eller all- harts kronor kan bära ner med tiden och behöver bytas oftare än metallegeringar .

Tillfälliga

Ibland kan en tandläkare kan behöva placera en tillfällig krona att skydda tanden medan den permanenta kronan görs . I detta fall är kronan av akryl polymer eller rostfritt stål och tas bort när den permanenta kronan kan klara att tas på .

Previous:nothing Next:livsmedel rekommenderas för personer med tandställning

Relaterade artiklar


 • hur man kan bli av en tandvärk
 • hur man använder prevident
 • hur man rengör en sonic tandborste
 • muntorrhet behandlingsalternativ
 • att bota dålig andedräkt för gott
 • hur man hittar befrielse från tandvärk
 • göra tandborste saniterare arbete ?
 • låg inkomst tandvård ekonomisk hjälp
 • hur man får billig tandvård
 • vitlök botemedel mot tandvärk
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com