mjuk mat för hängslen

Inlagd av: Stefan Svensson uppdaterad: 2015-06-14
Den självmedvetande att bära hängslen kan förvärras av ömhet . På grund av den smärta , det finns några livsmedel du bör undvika : poster som är sega , klibbiga , hård eller krispigt är absolut tabu . Du vill inte att rubba en tråd eller arbete en hållare lös , kräver ett besök nödsituation ortodontist . Stick med mjuk mat som inte kräver ansträngande tugga och är relativt lätta att svälja . Med tiden kommer du lära dig vilken mat som fungerar bäst för dig , men vissa livsmedel är alltid smarta mjuka val .

Ost

Ost finns i en mängd former som är lätta att tugga samtidigt bär hängslen . Håll dig borta från hård ost eller ihopkoppling ost med hårda kex , men utöver det du har många alternativ. Skivad ost , sträng ost och små kuber är ett perfekt mellanmål . Glöm inte keso , som är krämig och kräver minimal tugga .

kokta grönsaker

Kokta grönsaker är att föredra framför råa grönsaker eftersom många grönsaker i obearbetat tillstånd är för företaget . Grönsaker, beredda ångkokta , grillning eller stekning kan vara mycket mjukare . Överväg ångkokt broccoli eller zucchini . Njut av grillad kabobs av svamp , paprika och tomater . Gör en stek med lök , aubergine och bok choy

Soup

I allmänhet , om det är varmt och serveras i en skål , det är något du bör enkelt kunna bita i-om det krävs någon tuggar på alla . Tänk komfort livsmedel som kyckling nudelsoppa , krypa ihop med ångande chili på en kall dag när du har precis haft din tandställning åtdragna . Det bästa med soppa är att du kan hitta det någonstans. Du kan göra det från grunden med dina favoriter eller beställa den att gå från en restaurang . Om din mun skadar från din hängslen , kommer soppa alltid ett av dina säkraste val .

Noodles

även pickiest ätare kan njuta av en måltid med nudlar , eftersom pasta finns i så många tilltalande sorter . Oavsett om du vill spagetti eller en traditionell kall pastasallad fuktad italienska dressing , kokta nudlar erbjuder den perfekta mjuk konsistens för alla som använder hängslen och klagar över obehag . Andra alternativ är makaroner och ost , lasagne eller fettuccine med vit sås . Att äta nudlar är ett bra sätt att få den fullständiga känslan utan en massa mödosam tugga .

frukost livsmedel

Om du är hungrig på morgonen efter en obekväm besök på ortodontist kontor , finns det några läckra alternativ som gör dig glad att utöva din käke lite . Du ska kunna tugga pannkakor och våfflor utan problem . Ett av de enklaste mat att tugga är ägg . Något sätt som du förbereder dem-pocherade , kokta , äggröra-du kan få in dem i magen utan problem . Kom ihåg att när du bär hängslen , bör du alltid borsta tänderna efter att ha ätit något mellanmål eller måltider , särskilt sådana som innehåller sirap .

Previous:nothing Next:hur till vända din gula tänder vita

Relaterade artiklar


 • hjälp med protes smärta
 • Kostnaden för att ta bort visdomständer
 • periodontis tandköttsproblem
 • hur ta hand om tandköttet & tänder
 • Invisiline behandling
 • salivens påverkan på dental
 • hur linje proteser
 • naturliga botemedel för tandvärk
 • hur man kan minska risken för karies och tandlossning
 • Så för att lindra tandvärk med tryckpunkter
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com