modifierade Stillman tandborstning teknik

Inlagd av: Jan-Olof Stoor uppdaterad: 2015-06-24
Regelbunden borstning av tänderna är den viktigaste delen av en tandhälsa regim . Generellt bör tänderna borstas minst två gånger per dag , helst efter måltid . Det rekommenderas också av en del tandläkare och tandhygienister att utveckla ett mönster för att borsta och göra det på samma sätt varje gång , så att inget område är glömt och hoppade . Bortsett från dessa allmänna riktlinjer finns det fyra olika tekniker för att borsta , inklusive den modifierade Stillman tandborstning teknik

Vad det är

Den modifierade Stillman är en tandborstning teknik som införlivar specifika drag att uppnå konkreta mål att rengöra tänderna . Den är utformad för att ge tänderna en övergripande grundlig rengöring och ta bort plack i tillägg till att stimulera tandköttet , så kallad gingival vävnad .

Vem ska använda det

Det är en bra idé att använda tandborstning metoden som rekommenderas av din tandläkare . Den modifierade Stillman Metoden används ofta av patienter med framåt gingival recession . Detta innebär att patientens tandkött drar sig tillbaka mot basen av tanden , vilket leder till rot exponering . Denna metod används för att undvika skador på den känsliga vävnaden , vilket ytterligare skulle förvärra tillståndet.

Hur gör

För att fullfölja det ändrade Stillman , ställning borst av din tandborste i 45 graders vinkel mot ditt tandkött . Detta innebär att du kommer hålla borsten vid tandköttskanten och punkt borsten mot tandens rot . Detta kallas en " apikala " position inom tandvården . Handtaget på tandborsten ska hållas parallellt med bitande kanten av tänderna. Nu använda ett vibrera och rulla rörelse för att rengöra ytan på tanden . Vibrera borsten försiktigt mot tandköttskanten och och dra sedan borsten till den bitande kanten . Upprepa stroke 5 gånger för varje område. Använd ett lätt tryck med en mjuk borste tandborste .

Previous:nothing Next:den genomsnittliga kostnaden för dentala implantat

Relaterade artiklar


 • hur man kan bli av en tandvärk
 • hur man håller tänderna friska hela livet
 • hur man använder AVS nite vit
 • tandköttsproblem , gingivit och parodontit
 • Hur man använder en tandborste rotadent
 • hur man undviker hål i tänderna
 • biverkningar av visdomständer avlägsnande
 • vad orsakerna ligger knölar på tungan ?
 • steg-för - steg protes som gör
 • hur man känner igen tecken på tandlossning
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com