parodontala sjukdomar

Inlagd av: Stefan Svensson uppdaterad: 2015-06-03
Tandlossning , eller tandköttsproblem, är en infektion som kan leda till förlust av tänderna . Enligt National Institute of Dental Research , " . Uppskattningsvis 80 procent av vuxna amerikaner för närvarande har någon form av sjukdomen "

Vad är tandlossning

Definitionen av ordet parodontala medel som omger tanden . I tandlossning tandköttet som omger tanden blir infekterad med en bakterie som bryter ner tandköttet och stödjande ben av tanden . Detta kan resultera i förlust av ben , tandköttet och så småningom tanden .

Gingivit

Vanligtvis denna sjukdom kommer att börja med diagnosen gingivit där du har röda , svullna tandkött som blöder när du borstar eller använder tandtråd . Bakterierna som ansvarar för plack på tänderna orsakar gingivit . Plack bildas på tänderna , men kan tas bort genom tandborstning och tandtråd två gånger om dagen . Om du inte bli av med plack , kommer det att hårdna till tandsten . Endast en tandläkare eller tandsköterska kan ta bort tandsten i din vanliga tandvårdsbesök. Om inte bort kan tandsten orsaka tandköttsinflammation . Gingivit kan vändas under vård av din tandläkare med god munhygien och ett recept tandvård skölj .

Effekter

Gingivit kan utvecklas till tandlossning om du inte får rätt behandling . Det kan drabba en eller alla av dina tänder . Tandköttet kommer att hetsa och skapa fickor runt tanden och snart börjar bryta ner ben och tandkött som håller dina tänder i munnen . När din vävnad förstörs , kan tänderna lossna och falla ut , eller måste tas bort .

Riskfaktorer

Det finns vissa riskfaktorer som ökar din chans att få tandlossning . Dålig tandhygien vanor , rökning , diabetes , läkemedel ( t. ex. antidepressiva ) som hämmar saliv , genetik , stress och förändring av hormoner hos kvinnor kan alla öka risken för tandlossning .

Symtom

Vissa symtom som gör att ni kan ha tandköttsinflammation eller tandlossning är: röd , svullen , puffiga blödande tandkött , lösa tänder , konstant dålig andedräkt , och smärtsamma , känsliga tänder . Du kan också märka en förändring i ditt bett eller hur du kan tugga maten .

Förebyggande

Förebyggande är den bästa medicinen när det gäller sjukdomar i tandköttet . Borsta och använd tandtråd tänderna två gånger om dagen med en fluortandkräm . Använd en mun tvätt som dödar bakterier och bakterier . Gå till tandläkaren var sjätte månad för en rengöring och kontroll. Rök inte .

Behandlingar

Behandlingar för tandlossning kan invasiva , som att dra alla tänder som är drabbade och inredning du med en bro , proteser eller implantat . En mer konservativ inställning till behandling kan omfatta djuprengöring av rötter , som kallas scaling och root hyvling . Efter roten hyvling behandling , är gelatin chips med medicinering som införts för att rädda tänderna . Ett recept för en antimikrobiell mun skölj kommer att användas som en vanlig munvatten . Du kommer att behöva regelbundna tandläkarbesök för resten av ditt liv och eventuellt fler behandlingar av hyvling och skalning för att förhindra tandlossning .

Previous:nothing Next:hur du gör din hängslen ont mindre

Relaterade artiklar


 • tandutvecklingen i spädbarn
 • att bota kroniska dålig andedräkt och dålig andedräkt
 • Hur berätta om du behöver proteser
 • livsmedel som kan bli av dålig andedräkt
 • biverkningar av tandköttsproblem
 • Vad innebär det att ha svullet tandkött ?
 • hur man handskas med tandkirurgi
 • sätt att sluta doppa tobak
 • hur man bleka proteser snabbt
 • hur du öppnar ett interplak tandborste
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com