probiotika och tandlossning

Inlagd av: Annika Hultén uppdaterad: 2015-06-26
Tandlossning , även känd som gingivit är en störning som orsakar inflammation i tandköttet . Inflammation och eventuellt infektion förstör tandköttet och så småningom blir det inte stödja tänderna . Det kan orsakas av dålig tandhygien , långvarig sjukdom , hormonella förändringar och diabetes . Probiotika är levande mikroorganismer bakterier som lever i mag-tarmkanalen . En hälsosam probiotiska balans upprätthåller allmän god hälsa . Eftersom regelbundet intag av probiotika förbättrar immunförsvaret kan det bidra till att förebygga och minska symtomen på tandlossning . Probiotika också sänka kroppens pH , förebygga plack bildas så snabbt och bidrar till att eliminera bakterier som orsakar gingivit

Varför vara oroliga tandlossning ?

Symptom på tandlossning är blödande tandkött , inflammerat tandkött, tandkött som är känsliga vid beröring , munsår och svullnad . Förebyggande och behandling är mycket viktigt eftersom om parodontit tillåts fortsätta kan det leda till ytterligare komplikationer såsom infektioner eller abscess i tandköttet eller ben käken , diken mun och parodontit .

Vad du behöver veta om Probiotika

Även om du kanske inte känner till , är din tarmkanal bebos av levande kolonier av över 400 typer av mikroorganismer . Några av dem är ansvariga för att orsaka störningar, exempelvis colon irritabile , allergier och matsmältningsproblem , medan andra arbetar hårt för att bekämpa patogener , hjälpa gifter kroppen släppa och hålla din matsmältning och immunsystem i toppskick . Den verklige levande bakterier kallas probiotika , och specifika stammar kan hittas i livsmedel såsom yoghurt , kefir , miso och några mjuka ostar . De kan även erhållas som tillägg i form av pulver och tabletter .

Vilka Probiotika behöver du ?

Endast en handfull av de tusentals positiva bakteriestammar har forskat hittills . Men om du bekanta dig med positiva stammar kommer du snart att kunna plocka ut de bästa probiotiska livsmedel och kosttillskott för att passa dina individuella behov. Om du letar efter probiotika för att stärka immunförsvaret och förebygga eller läka tandlossning , här är de bästa att se upp för , tillsammans med deras andra positiva effekter:

Lactobacillus acidophilus-hjälper till att förhindra jäst infektioner , förbättrad mag-tarmfunktion , ökar immunförsvaret , minskar risken för E. coli , och minskar förstoppning .

Lactobacillus casei var . rhamnosus-ökar immunförsvaret , minskar effekterna av IBS , kontroller diarré .

bifidobakterier infantis 35624-ökar immunförsvaret kan hjälpa till att förebygga salmonella , minskar effekterna av IBS

Det finns även ett ökande antal livsmedel som finns idag som påstår sig ha lagt probiotika . , från granola till hummus och juice , men nästan omöjligt för en konsument att berätta vilken nivå av probiotika de innehåller eftersom teser typer av livsmedel inte är reglerade för probiotiska innehåll .

Hur många Proboitcs behöver du ?

Den vanliga mått för probiotika är kolonibildande enheter eller CFUs . Detta avser antalet levande bakterier som finns i varje portion . Den typiska dagliga dosen rekommendation är 10 miljarder CFUs . Däremot kan etikett styrka påståenden endast garanteras vid tillverkning , så det är viktigt att kontakta tillverkaren för data och kontrollera med din hälsokostaffär eller läkare för råd om de mest välrenommerade produkter .

Hur bibehålla kvaliteten på din Probiotika

För att du köper högsta kvalitet probiotiska komplettera och att det är levande och intakt du bör bekräfta följande information :

u2022 art och stam-de arter och stam bör vara effektiva för dina specifika behov (se faktaruta) . Majoriteten av leveranserna inte växer de kulturer själva utan köper dem från ett labb .
u2022 Stort antal av levande organismer-kosttillskott bör innehålla minst 1 miljard euro per gram . Dessa bör garanteras lönsamma fram till utgångsdatum
u2022 Lagring-. förvaras i förseglade förpackningar eller bärnstensfärgad flaskor
u2022 Hållbarhet stabilitet . -Information från tillverkaren på hur detta garanteras . Ta reda på hur produkten levereras och hur stabilitet upprätthålls under transporten.

Priobiotic Gum

Forskare vid tyska kemiföretaget BASF har utvecklat en probiotisk tuggummi som väsentligt kan bidra till att minska sjukdomar i tandköttet och tandlossning . Tandköttet innehåller Lactobacillus anti-karies nyttiga bakterier som , dess utvecklare säga har förmågan att minska muntliga bakterier . Även tandköttet inte kommer att vara ett substitut för tandborstning och tandtråd tänderna , kan det bli en regelbunden del av tandhygien .

Previous:nothing Next:hur man kan bota bruxism naturligt

Relaterade artiklar


 • kryddor som botar dålig andedräkt
 • Hur hängslen arbete på tänderna ?
 • hur man kan stoppa blödningen från en visdomstand extraktion
 • hem botemedel mot pyria i tandköttet
 • vad är bäst sonic tandborstar ?
 • vitlök botemedel mot tandvärk
 • tandköttsproblem steg
 • hur säkert bleka dina tänder
 • hur du väljer en ortodontist för dina barn
 • vad gör partiella proteser kosta ?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com