problem med hängslen

Inlagd av: Annika Hultén uppdaterad: 2015-06-21
Även om det kan vara en nödvändig rituella att bära hängslen i vår kultur , betyder det inte processen är rolig, billig eller rolig . Det är sant det finns många fördelar med att bära hängslen från kosmetiska skäl till biomekaniska fördelar med att ha tänder i anpassningen och en mun fri från obehag . Längs vägen , även om det finns hinder som du kommer att möta och att veta om dessa omständigheter kan göra dig bättre informerade om vad som väntar

Dyra

Hängslen kan bli mycket kostsamt . Beroende på vilken typ av hängslen du väljer , såsom Invisalign , Damon konsoler , keramik hängslen och den traditionella tandställningar av metall kan du betala någonstans från $ 3. 000 till $ 5. 000 dollar . Andra faktorer som påverkar kostnaden har att göra med bär tandställning på båda rader eller en rad med tänder och hur mycket arbete som kommer att krävas av tandreglering . De flesta tandläkare försäkringsbolag erbjuder hjälper föga för kostnaderna för barnens hängslen . De erbjuder normalt inte en subvention om en vuxen vill hängslen . Till exempel är Delta Dental en av de främsta tandvårdsförsäkringen företag i USA och de erbjuder inte någon ortodontisk täckning för alla över 18 .

obekväm

Medan bära hängslen du inte kommer att äta ett öra av majs om du inte använder en kniv för att trimma kärnor från kolven . Under hösten har du att föra över kola täckta äpplen medan alla dina vänner utan hängslen njuta av dem . Du måste avstå eller försiktigt begränsa din konsumtion av hårt , knaprigt, klibbiga och sega livsmedel . Detta innebär inga nötter , lakrits , hårda kex , hårt bröd , taffy och gummy maskar , till exempel . Eftersom de flesta människor bär tandställning i minst ett år är detta en justering du kommer att behöva anta för vad som kommer att verka som en lång tid .

Anatomiska besök

bära hängslen kräver en strikt vårdnivå som övervakas av en licensierad ortodontist . Du måste månatliga möten för att passa nya vasaller , har skärpt konsoler , har nya in kablar eller antalet behandlingar som krävs för dina tänder att vara på takten för sin nya sträckning . Om du är i skolan , kan du missa klasser för att göra ditt nästa besök . Om du är en vuxen med ett heltidsarbete , kan du visa upp sent till jobbet eller vara tvungen att lämna tidigt för att passa i din utnämning . Sedan finns den oplanerade möten du kan aldrig planera . Om din tråd lossnar och peta på insidan av kinden eller din konsol poppar öppen , måste du göra en akut resa till din ortodontist .

självmedvetenhet

medan idrottsföreningarna den traditionella " tenn grin , " Du kan ofta nog känna dig generad över dina mindre -än- perfekt leende . Du kanske vet att denna linje kommer att leda till snygga tänder , men det betyder inte att du kommer att njuta av behandlingen . Du kanske känner dig blyg och ovilliga att le på bild . Du kanske inte ens vill att din bild tagen hela tiden din bär din tandreglering . När du skrattar , kan du täcka omedvetet munnen så att andra inte kan se din tandställning . Kom ihåg att den här gången kommer att passera. Många kända celebriteter , som Tom Cruise , har brace slitna , så det är en vanlig erfarenhet att folk kan förstå .

Förstärkt Oral Care

Samtidigt bär hängslen , måste du vara oerhört vaksamma om hur du sköter dina tänder och tandkött . De flesta människor kan komma undan med att borsta tänderna två gånger om dagen , måste du borsta efter att ha ätit alla måltider och eventuella snacks . Även när du inte känner för det , måste du tvinga dig själv att tandtråd tänderna varje dag . Samtidigt bär någon typ av ortodonti , det finns många platser för mat fastna och skapa håligheter eller infektioner. Dessa är inte de problem du vill ta itu med en mun full av sladdar och konsoler . Du måste utöva rutin , kräsen munvård för att hjälpa din behandling hålla tidsplanen och undvika onödiga resor till din ortodontist kontor .

Previous:nothing Next:symptom på TMJ villkor

Relaterade artiklar


 • vad är mjuka proteser ?
 • tuggummi hos barn
 • historia elektronisk tandborste
 • hur man lindra smärtan av känsliga tänder
 • bruxism botemedel
 • hur man väljer en tandläkare
 • hur du tar bort popcorn från tänderna
 • Hur du tar hand om dina tänder
 • mjuk mat för hängslen
 • hur att bleka tänderna naturligt
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com