process innan de fick tandställning sätta på

Inlagd av: Annika Hultén uppdaterad: 2015-06-24

ortodontist examen och Planering

Oavsett om patienten är ett preadolescent eller en vuxen, börjar processen med en orthodontal undersökning . Läkaren kommer att registrera detaljer , såsom bett, utveckling, tillväxt och andra faktorer som bekräftar behovet av hängslen och kan avgöra ungefär hur länge en patient ska ha dem . Det är viktigt att föra patientens sjukdomshistoria , kontakt-och försäkringsinformation, en remiss slip , och röntgen i munnen , om tillgängligt. ( ortodontister kan utföra denna tjänst också, men det är mycket dyrt. )

Distanser

När testet är klart , gör patienten en tid för att ha spacers sätta runt ryggen kindtänderna . Denna utnämning vanligtvis äger rum en vecka innan hängslen går på , och det är en viktig del av preparatet: distanserna skapa utrymme för banden , metallen ringar som kommer att gå på baksidan kindtänderna . Försök att tillämpa de band utan att sätta distanser i första skulle vara oerhört svårt för läkaren och smärtsamt för patienten .

studera upp på livsmedel

bära hängslen kräver några livsstilsförändringar , så det är viktigt att studera upp och vet vad som väntar . Den främsta förändringen är i kosten : människor med tandställning bör inte äta något hårt eller klibbigt . Detta innebär inga chips , popcorn , ryckiga , nötter , hårda karameller , tuggummi , kola eller Taffy . Det innebär också att lära sig skära säd bort kolven , och lära sig att skära livsmedel såsom morötter och äpplen i små bitar innan du äter dem . Din Ortodontist bör kunna ge dig en lista över mat du kan inte äta , eller måste äta annorlunda , samtidigt bär dina hängslen .

planera för detta

I allmänhet människor som bär tandställning behöva besöka ortodontist en gång i månaden att ha dem justeras . Även om denna process är inte smärtsam medan det görs , kan det vara mycket obehagligt och försvårande för ungefär en vecka efteråt . Att äta blir mycket svårt , så börja planera middagen datum eller stora familjehögtider runt ortodontist schema , du behöver inte vill betala för en biff middag som du kan knappt äta eftersom det gör så ont .

Patienter som idrottar bör monteras för en mun vakt , hängslen är skarpa , och ett missöde på fältet som tidigare ingen stor sak kan nu leda till att du blöder kraftigt från munnen .

Previous:nothing Next:allergiska reaktioner mot tandfyllningar

Relaterade artiklar


 • hur man kan bota parodontit
 • Hur man köper bästa tandborsten desinfektionsmedel till bästa pris
 • farorna med tandblekningsmedel
 • hur man bleka tänderna med produkter i hemmet
 • av visdom tänder avlägsnande
 • hur man gör naturliga tandblekning hemma
 • typer av hängslen
 • Roto buckla elektrisk tandborste
 • hur man handskas med dentala ångest / fobi
 • kirurgi för tandlossning
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com