smärtorna av nya proteser

Inlagd av: Valon Istrefi uppdaterad: 2015-06-18
Smärtorna av nya proteser starta i det ögonblick de börjar i munnen . Du har just fått alla dina tänder extraherade , något främmande föremål finns nu i din mun , och det gör ont . Du måste lära dig att prata och äta med den nya proteser , vilket kan ta ett tag . Limmet måste du hålla plattan på plats kan förvärra de öppna såren från din extraktioner . Proteser kan även testa kräkreflexen under den första veckan eller två

de första timmarna

svullet och blödande tandkött kan vara särskilt smärtsamt den första dagen efter du fått alla dina tänder extraheras till att bana väg för detta nya dentala platta. Proteser , eller åtminstone en tillfällig uppsättning , är slitna hem . De är ombonad och nypa , vilket gör en obekväm situation ännu mer . Tandköttet pulsera som Novocaine avtar , lägga till denna smärta .

kräkreflex

kräkreflexen är nog inte något man tog hänsyn till innan man får denna tandvård förfarande gjort . En konstant känsla av att du får munkavle är en av de plågor av nya proteser . Du kan även torr-vräka ofta tills att vänja sig med denna främmande föremål i munnen . Om protesen plattan går tillbaka för långt på taket i munnen , får kräkreflexen stanna hos er för en mycket lång tid .

Tal

Ny tandprotes kan vara mycket obehagligt att prata med under den första veckan eller så . Alltså du kan vara mycket orolig för att gå ut offentligt . Proteser kan slinka ofta orsakar en stickande smärta som gjorts framgår av din reaktion . Du kan Lisp och inte ens av misstag spotta medan du talar , som du försöker att hålla denna nya tandläkarutrustning från att glida .

Pain of självhäftande

En annan smärta av nya proteser kommer från limmet , som träffar den öppna och öm område av extraherade tänder . Det är ett mycket känsligt område där det är svårt att rensa bort limmet , som fungerar som kitt vid kontakt . Det ökade trycket kan göra ont.

smärtsamt att äta

När man äter , du måste ta smärtan som arbetar med din nya proteser i beaktande . Med proteser i , bita ner på något hårt sätter press på de sår och svullet tandkött , och smärtan kan olidlig . Om du äter utan proteser , du är i smärta så fort maten träffar det öppna och ömma området där tänderna en gång var . Du måste hålla med vätskor under minst ett par dagar eller längre .

bita på tungan

plågor av nya proteser kommer att vara mycket tydligt när du bita dig i tungan för första gången . Du är inte vana vid chunkiness av protesen plattan , så det är oundvikligt att detta kommer att ske minst en gång . Du tenderar att bli väldigt medveten om denna möjlighet efter de första gångerna att göra detta .


.

Andra berörda områdena

Du känner smärtan av din nya proteser på din käke , eftersom det värker från trycket din tandläkare behövs för att tillämpa för att hämta dina tänder . Detta käksmärta kan även gå in i ditt öra , men det klingar av inom en dag eller två .

Från att ha alla dessa extraktioner , kan du utveckla tryck huvudvärk . Huvudvärken är som mycket sinus huvudvärk och vanligen avtar efter första dagen . Att ta en smärtstillande produkt kan eliminera denna mycket snabbare .

Previous:nothing Next:mat att äta med hängslen

Relaterade artiklar


 • hur man hanterar tand smärta
 • käkben sjukdomar
 • hur man får vitare tänder utan kemikalier
 • hur du väljer en ortodontist för dina barn
 • hur man får vitare tänder
 • hur man kan stoppa blödning gumes
 • Hur man använder en tandborste rotadent
 • vad är mjuka proteser ?
 • sonic tandborste problem
 • hur man avhjälpa en tandvärk naturligt
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com