sonic tandborste problem

Inlagd av: Magnus Ekblad uppdaterad: 2015-06-06
Sonic tandborstar har revolutionerat tandvården . Nästan enhälligt av tandläkare , de är krediteras med att göra en omedelbar skillnad i plack nivåer och tand vithet och med drastiskt skära ner på de flesta dentala sjukdomar , inklusive sjukdomar i tandköttet. De har också kommit ner i pris , med de billigaste modellerna nu tillgänglig för mindre än $ 10. Som prylar gå , kunde de inte vara enklare att driva och underhålla , och är relativt fria från problem

Historia

Elektriska tandborstar är inte precis ny . De första modellerna kom på marknaden ett halvt sekel sedan . Även Sonic borsten börjar bli lite lång i tanden . Den första Sonicare blev tillgängliga år 1983 . Även Sonicare är fortfarande den dominerande varumärket är det tillkomsten av budgeten sonic borstar från Crest och Colgate som har gjort popularitet enheten explodera .

Identifiering

För blotta ögat , borst på en sonic borste inte verkligen verkar vara på väg . Även när du rör dem till dina tänder, är känslan mer en av vibrationer än rörelse . I själva verket , borst den är i rörelse, men på en mycket hög hastighet. De senaste modellerna genererar mer än 40. 000 penseldragen per minut . Konventionella elektriska tandborstar producera 2,500-7,500 slag per minut .

Funktion

Förutom sin skrubben är sonic tandborste bjudet att arbeta under tandköttskanten . Det gör detta genom sina vibrationer , vilket sägs agitera saliv och andra vätskor runt tanden för att lossa plack och partiklar från platser där borsten inte kan nå .

Anklagelser

Det allvarligaste anklagelsen att Sonic tandborstar ansikte oförenligt med en av sina viktigaste krav . att det främjar friskt tandkött

I forum på nätet , vissa användare skylla problem med tandköttet drar sig tillbaka på deras användning av ett Sonic tandborste , och ofta citerar deras tandläkare genom bekräftelse . En tandläkare , Mark Bornfeld , har publicerat råd varning om att " överdriven eller på annat sätt felaktig användning av något tandborste eller annan hygien genomföra medför vissa korta och långsiktiga risker , t. ex. gummi recession eller nötning av hårda tand vävnader . "

Men studier har gjorts som tycks visa den oron vara ogrundad . Patricia Walters och Shelly L. Campbell , två munhälsa forskare , rapporterar att kortsiktiga säkerhet studier visar " det inte finns mer risk för gingival nötning eller recession med en effekt tandborste än med en manuell tandborste . " Några långtidsstudier framkallade liknande resultat. />
Andra klagomål om sonic tandborstar tenderar att kretsa kring deras kostnad , det är svårt att hålla dem rena , det BRÅKIGHET av vissa märken , den inbyggda " planerat åldrande ", eftersom vissa laddningsbara batterier som har en begränsad livslängd , men kan inte ersättas , och förekomsten av borstar som helt enkelt sluta fungera .

Men medan high-end borstar finns kvar dyrt, low-end -modeller nu detaljhandel för under $ 10, använder ofta utbytbara batterier , och har visat sig vara lika effektivt , om inte viktigare , eftersom högre kostnad modeller . De är också lätta att hålla rena , men high-end Sonicares har också gjorts om för att bekämpa gunk bygga upp . De flesta användare vars penslar har slutat att fungera rapport att tillverkare snabbt ersätta dem .

Överväganden

Andra klagomål om sonic tandborstar tenderar att kretsa kring deras kostnader, deras svårigheter att hålla rent , det BRÅKIGHET av vissa märken , den " planerat åldrande " inbyggd i det faktum att vissa laddningsbara batterier som har en begränsad livslängd , men inte kan ersättas , och förekomsten av borstar som helt enkelt sluta fungera .

Men medan high-end borstar finns kvar dyrt, low-end -modeller nu detaljhandel för under $ 10, använder ofta utbytbara batterier , och har visat sig vara lika effektiv om inte mer . De är också lätta att hålla rena , men high-end Sonicares har också gjorts om för att bekämpa gunk bygga upp . De flesta användare vars penslar har helt enkelt slutat arbeta rapport att tillverkarna snabbt ersatt dem .

Previous:nothing Next:typer av tänder Implantat

Relaterade artiklar


 • hur man hittar en tandblekning tandläkare
 • hem rättsmedel för inflammerat tandkött
 • fördelar och nackdelar med Invisalign hängslen
 • homeopatiska läkemedel för sjuka tandkött
 • Vad är laser tandvård ?
 • hur man förebygger sjukdomar i tandköttet
 • hur man lindra tandvärk eller barnsjukdomar baby
 • stadier av tandlossning
 • mun vakter och hängslen
 • inflammatoriska tandlossning
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com