symptom på TMJ villkor

Inlagd av: Camilla Näslund uppdaterad: 2015-06-21
En käkleden ( TMJ ) sjukdom är ett smärtsamt tillstånd som uppstår i 5 till 15 procent av amerikanerna enligt National Institute of Dental och kraniofaciala Research . Institutet fann också detta villkor finns oftare hos kvinnor . När väl diagnosen , symtom behandlas hemma med ett förfarande för att göra TMJ sjukdom försvinna och förhindra framtida händelser

Symtom

En TMJ sjukdom presenterar symptom på ömhet och smärta i käken nära leden och runt och i örat . Många gånger ont i öronen är det första symtomet och kan kännas som liknar en öroninfektion. Käken kommer att göra en malande oljud eller pop upprepade gånger. Ibland käken låser och skapar svårigheter när man pratar och tuggar . Bettet kan tyckas ojämn , med övre och nedre käken inte i kö korrekt. Huvudvärk och värk i ansiktet är vanliga .

Orsak

käkleden är en serie av senor , muskler och ben och är en triangulär yta som ligger framför örat . Ett problem med en av komponenterna kommer att skapa oordning . Slipning eller knyta tänder sätter slitage på TMJ gemensamma , som så småningom kommer att skapa smärta i käken och örat . De flesta slipning och knyter av tänder sker omedvetet under sömnen , men stress gör också att detta inträffade . Tandvård som förändrar bett eller anpassning av tänderna kan göra att TMJ sjukdom ska visas . Detta är vanligt med tandställning i tonåren . Skada på käken också orsakar trauma på TMJ gemensamma .

Diagnos av symptom

En tandläkare och medicinsk examen bedrivs för att diagnostisera en TMJ sjukdom . En muntlig tentamen kommer att diagnostisera slipning och knyter av tänder som slitage syns på tänderna . Skador på käken diagnostiseras genom en röntgen eller en datortomografi. I vissa fall kan en MRT behövs för att utvärdera vävnadsområden .

Behandling

Patienter som slipa eller bita tänderna förskrivs ett bett vakt som används nattetid . Vakten håller tänderna anpassade och käke separerade . Anti -inflammatoriska läkemedel , såsom naproxen , befriar inte mycket smärta i området , men är föreskrivna för att slappna av i käken . I vissa fall muskelavslappnande medel kan också skrivas ut . Den läkare eller tandläkare skall leverera övningar för att stretcha musklerna i käken och avlastar trycket på TMJ gemensamma . Varmt eller kallt behandlingar packa minska smärta och slappna av käkmusklerna . När stress och beteende är orsaken, terapi för att kontrollera dessa åtgärder är nödvändiga för lättnad. I vissa fall operation krävs när annan behandling inte fungerar .

Förebyggande

För att förhindra TMJ ledbesvär , inte överanvändning munnen och käken . Ät mjuk mat och skär upp stora eller tuffa livsmedel för att minska tugga . Inte knapra på hårda karameller och livsmedel som orsakar stress på käken . Bibehålla rätt hållning, vilket också inkluderar nacke och huvud . Håll käft något separerade och musklerna avslappnade .

Previous:nothing Next:hur man får överkomlig tandvård

Relaterade artiklar


 • hur du tar bort svåra fläckar tänder och har ett vackert vitt leende
 • Hur är löständer gjort?
 • hur man ger upp på en läsk missbruk
 • tandblekning faq
 • tandblekning faror
 • tandblekning behandlingar
 • hur man kan stoppa hängslen från att skada
 • om tandvård planer
 • hur man byter skämda tänder med implantat
 • hur du bleka dina tänder naturligt
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com