tandbro förfaranden

Inlagd av: Valon Istrefi uppdaterad: 2015-06-29
När du saknar en eller flera tänder , kan det vara störande om klyftorna är i en framträdande plats . Även om de inte är , saknade tänder kan göra det svårare att tugga , och din kvarvarande tänder kan flytta sig ur sin rätta position . Lyckligtvis tandbroar erbjuda ett effektivt sätt att fylla i luckorna och ersätta förlorade tänder. Det finns tre huvudsakliga tandbro förfaranden . Beroende på vilken används kan bron ser mycket naturliga ut . Alla typer av broar upprätthålla god knivavstånd och tillåter dig att äta mer bekvämt .

Maryland Bridges

Maryland broar använda plast tänder som är bundna till den omgivande tänderna via metall ram . Detta förfarande, även känd som en harts-bunden bron , är vanligtvis den billigaste typen av bro . Tänderna på vardera sidan om bron är beredda innan ramarna bifogas . Ramen är synlig , så detta är den minst kosmetiskt tilltalande bro förfarande . Det är dock inte lika invasiv till omgivande tänder som andra förfaranden . Vid det första besöket kommer tandläkaren göra intryck så att bron kan förberedas . Patienten återgår till avsluta förfarandet genom att ha bron bundna på plats . Maryland broar är normalt bara används på tänder i främre delen av munnen som inte utsätts för kraftiga bitande kraft . Om förfarandet lyckas kan bron senaste från fem till 10 år.

traditionella bryggor

traditionella bryggor är de vanligaste tandbro förfarande . De kan användas när det finns en tand i gott skick på båda sidor om klyftan . Förfarandet innebär att förbereda dem som tänder begränsas. Intryck fattas, och en tillfällig bro sätts på plats när den permanenta bron skapas . När patienten återvänder , cement tandläkaren den nya bron på plats . Det kommer att finnas en falsk tand i gapet mellan mössor . Traditionella broar är gjorda av porslin som är smält till metall . De är oftast kosmetiskt tilltalande , men metallen kan vara synliga vid basen . Traditionella bryggor kan pågå upp till 15 år .

Cantilever Bridges

Cantilever broar måste användas när det bara finns en tand bredvid den saknade tanden . Det kan också vara ett förfarande i valet för områden i munnen som inte är under mycket stress . Denna metod används ofta för framtänder , eftersom dessa broar inte har metallknäppen , göra dem mer kosmetiskt tilltalande . Den fribärande bro är ansluten till ett tak på tanden angränsande gapet . Det kan pågå i upp till 10 år innan den behöver bytas ut .

Previous:nothing Next:Fördelarna med tuggummi

Relaterade artiklar


 • typer av Tandcement
 • hur du gör din egen whitening tandkräm
 • hur man rengör plack från tandproteser
 • tecken på aggressiv parodontit
 • hur man överlever ett tandimplantat
 • Vilka är tecknen på att behöva en rotfyllning ?
 • hur man får försäkring att betala för tandimplantat
 • parodontala sjukdomar
 • hur man borsta tänderna ...
 • hur man använder naturliga tandblekningsmedel
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com