tandhygien aktiviteter för barn

Inlagd av: Valon Istrefi uppdaterad: 2015-06-09
Rätt tandhygien i unga år upprättas en hälsosam början för barn . Tidigt förebyggande av karies och tandlossning varar i vuxen ålder , förhindra ytterligare hälsa svårigheter . Aktiviteter som visar på betydelsen av tandhygien ge barnen en bättre förståelse av ämnet. Den tandhygien Enheten smälter väl in i andra hälsofrågor i elementära klassrum . Uppmuntra eleverna att dela den kunskap de får med sina familjer för att förstärka informationen.

tandborste

En ny tandborste inspirerar elever att gå direkt till vasken för en borstning . Kontakta en lokal tandläkare eller en tandborste företaget att be gratis tandborstar till barnen . Ge varje barn med sin egen tandborste och en rättegång storlek tub med tandkräm . Efter en demonstration av ordentlig borstning teknik på en modell av en mun , låta studenterna att öva på sina egna tänder . I en skolmiljö , be en förälder frivilligt att följa med två eller tre elever till toaletten att träna borstning . Vid slutet av dagen , eleverna får ta de nya tandborste hem för att fortsätta med ordentlig borstning regimen

Mouth Model

Förstå olika typer av tänder-. hörntänder , molarer , etc. -spelar en roll i tandhygien . Ge eleverna öva på att identifiera tänder genom att skapa mun modeller . Skriv ett diagram över alla tänder i ett barns mun på ett papper . Ge varje elev ett exemplar och bad dem att klippa runt toppen och botten uppsättning tänder. Limma tänder på ett ark papper konstruktion , lägga till etiketter för att identifiera olika typer av tänder .

Ett alternativ är att ha eleverna skära rutor i vitt konstruktion papper för att representera alla tänder i ett barns mun . Visa ett stort diagram för munnen så att de kan skära papper i lämplig storlek . Har eleverna limma papper tänder på ett ark papper konstruktion .

Cavity Apple

Barn ofta höra om vikten av tandborstning . Ett äpple ger en visuell påminnelse om varför det är viktigt att borsta tänderna . Visa två äpplen till barnen , att jämföra huden på äpplen att emaljen på tänderna . Peta några hål i en av äpplen att representera hålrum . Låt andra Apple orörd . Lämna båda äpplen på displayen i flera dagar . Uppmuntra eleverna att observera vad som händer med äpple med hål jämfört med den orörda äpple . Håll en diskussion som klass att relatera äpple experiment för att hål i tänderna .

Tandtråd Practice

Dental hygien aktiviteter för barn kretsar ofta kring borstning . En lektion om tandtråd ger studenterna en chans att öva detta viktiga steg i tandvården . Använd ett snöre som praxis tandtråd . Demonstrera det korrekta sättet att hålla tandtråd och använda den för att rengöra mellan tänderna . Låt eleverna öva på varandra , använda sina fingrar för att representera tänder . Har ett barn hålla upp sina fingrar medan de andra förfaranden tandtråd fingrarna med strängen .

tandhygienistprogrammet mål

Skriva ner mål ger en påminnelse om att barn och uppmuntrar dem att hålla sig till målen . Skär en tand form från vitt papper till varje barn . Granska tandhygien ämnen från tidigare verksamhet. Be varje elev att tänka på en tandhygien mål, såsom tandtråd varje dag eller tandborstning två gånger dagligen . Be dem skriva målen på tandens form . Häng tänderna i form av en mun att inspirera barnen att gå vidare med målen .

Previous:nothing Next:hur man kan bli en svår tandvärk

Relaterade artiklar


 • hur man tar hand om tänderna efter oral kirurgi
 • Vad är faner ?
 • mun vakter och hängslen
 • naturlig antibiotika för tand infektioner
 • hur man ska hålla tandborstar sanitära
 • hur man får billig tandvård
 • vad är orsakerna till dålig andedräkt ?
 • hur man gör tandblekning säkrare
 • hur man hittar naturliga sätt att bleka tänderna
 • Hur man känner igen att du slipa dina tänder
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com