tandimplantat hem skötselråd

Inlagd av: Annika Hultén uppdaterad: 2015-06-29
Den långsiktiga framgången för ett tandimplantat gångjärn på patientens vård i hemmet , och det består av två faser . Den första är under och omedelbart efter ditt implantat är placerade . Den andra är fortsatt vård efter din implantat har etablerat sig . Rätt vård i hemmet av dina tandimplantat hjälper till att förhindra peri-implantat tandköttsinflammation ( en mild form av tuggummi infektion) , peri-implantat osteit (inflammation i benet) , och skador på den konstgjorda tanden

omedelbart efter operation

Placeringen av implantat kräver tandläkarvård. Du måste kanske ha ett eller flera besök för att utföra implantatet , vilket i slutändan kommer att växa till ditt käkben . Under första etappen av ditt hem och sjukvård, omedelbart efter operation , kan du upplever svullnad i tandköttet och ansikte , blåmärken , liten blödning och smärta . Om din parodontolog har förskrivit antibiotika , ta dem som riktade tills de är alla borta . Dessutom , om du har ont , tala om för läkaren eller tandläkaren , som kan instruera dig att ta receptbelagda eller över disk mediciner smärta . Du kanske också berättat att begränsa din kost till mjuk mat i upp till en vecka .

Rutinmässig Home Care

Under den andra etappen , patienter uppmuntras att ta hand om sina implantat som naturliga tänder . Detta innebär tandborstning och tandtråd , vara selektiv i vad som äts , och schemaläggning regelbundna tandläkarbesök .

Exceptionell munhygien

Samtidigt som många tandläkare rekommenderar rengöring av implantat som du gör din andra tänder rekommenderar Mayo Clinic öva " exceptionell munhygien . " Borsta efter varje måltid. Speciella borstar kan användas för att borsta bakom och ovanför eller nedanför den artificiella ersättare . Mellanrumsborsten borste, till exempel , glider mellan tänderna och är utformad för att få i och runt tänder och tandkött. Du bör också tandtråd varje dag , rengörs omsorgsfullt från tandköttet till bitande ytan av tänderna .

Common Sense

En anledning patienter ger ofta för att välja implantat över en bro är att den tillåter dem att äta mer normalt . Dock bör försiktighet iakttas i bitande ner på hårda föremål ( som hårt godis eller nötter) , tugga is , eller äter extremt klibbiga mat ( tänk: godis äpplen ) . Dessutom kan den konstgjorda tanden som täcker ett implantat färgas av rökning och kaffe . Sunt förnuft brukar vara en tillräckligt bra bild av vad och vad man inte ska äta och göra när du har implantat .

Rutinmässig tandläkarbesöken

Slutligen hålla regelbundna rutin besök hos tandläkaren var sjätte månad till ett år . Din tandläkare kommer att utföra rutinunderhåll , röntgen och utvärderingar ihåg så behövs . Medan ett implantat kan räcka länge , lider tanden på implantatets slitage som andra kronor och broar . Du måste vara flitig i att ta hand om det, precis som du är dina andra tänder .

Previous:nothing Next:oral - och klövsjuka

Relaterade artiklar


 • hur man rengör under en tandbro
 • muntorrhet och parodontit
 • hur man gör en tandvärk försvinna
 • BriteSmile förfaranden
 • Hur får man en flisas tand fast av tandläkaren
 • biverkningar av bedövande medicin för tänderna fyllningar
 • hur man väljer en tandborste och hålla munnen frisk
 • skäl att använda tandtråd
 • hur mycket kostar gingival ympning kosta ?
 • hur man vattna munnen efter visdomständerna avlägsnande
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com