tandimplantat typer

Inlagd av: Stefan Svensson uppdaterad: 2015-06-20
Tandimplantat är långsiktiga tand ersättare som utförs på vuxna i alla åldrar , även de med gummi eller benförlust i munnen . De implantat används för att ersätta saknade eller skadade tänder och samtidigt skapa en naturlig mun . Med implantat kommer att förbättra förtroendet , eftersom det inte längre finns anledning att oroa sig för att folk tittar på tänderna

Betydelse

Tandimplantat är en konstgjord ersättning av tänder där tänderna är fäst direkt på käken området . När bifogas , tänderna inte kan tas bort . De nya tänder visas och behandlas som naturliga tänder. En person kommer att få implantat på grund av karies , tandköttsproblem , skador i munnen , eller överdriven bär i tänderna .

Rotformen implantat

En Rotformen tandimplantat skapar en rot och struktur som liknar den naturlig rot och tand . Denna typ av implantat kan göras på ett ben struktur som är tillräckligt bred för att stödja roten ankare . Implantatet är inbäddad i käkbenet och vänster i flera månader att läka . När käkbenet läker runt implantatet är en tand förlängning läggas för att slutföra processen . Detta är den vanligaste typen av dentala implantat .

tavla Form implantat

En tallrik form implantat använder en platta fäst horisontellt till käken stället för den traditionella roten implantatet . Denna typ av implantat används tillsammans med en käke som är smal och kan inte stödja implantatet Rotformen . Efter implantatet är fäst i käken , det finns en helande tid där benet läker kring det nya implantatet . Tänder förlängningar läggs sedan till implantatet för att slutföra processen . I vissa fall plattan form implantatet ger en omedelbar tand restaurering där tanden förlängning läggs samtidigt som plattan .

Subperiosteal implantat

subperiosteal implantat används i fall där käken har urartat och det finns inte tillräckligt benstomme tillgängliga för en rot eller plåt form implantat . Denna typ av implantat skapar en skräddarsydd käke som sitter på toppen av de återstående käkbenet under tandköttet . Ett kirurgiskt ingrepp krävs för att implantatet struktur , med tänderna byggts till på samma gång .

Jämfört med tandproteser

Tandimplantat är starkare än proteser och ser ut som om de är naturliga tänder . Rot-och plattan implantat form är osseointegrated där benet läker runt implantatet för att bilda en stark förankring . Denna process tar tre till sex månader , men utan osseointegration implantatet inte kommer att hålla . Tandimplantat ger en person mer frihet som vården av de nya tänderna är liknande den i naturliga tänder. Det finns ingen blötläggning eller skrubbning av tandproteser , som måste avlägsnas vid rengöring . Implantat halkar inte när du pratar eller äter och det finns ingen rädsla för att få mat som inkom under , vilket kan vara obehagligt med proteser .

Previous:nothing Next:hur man behandlar en tandköttsinfektion

Relaterade artiklar


 • hur naturligt bleka dina tänder
 • hur man läka en ihållande infektion rotfyllning
 • hur man vitare tänder , förebygga karies , undvika sjukdomar i tandköttet, och förbättra tandhälsa
 • vad är en rotfyllning krona ?
 • metoder för sterilisering i en dental kontor
 • hur man ska äta för att bleka tänderna
 • hem rättsmedel för ont i tandköttet
 • Definitionen av apikal parodontit
 • Vilka är de behandlingsmetoder för ont i tandköttet ?
 • hur man rengör en sonic tandborste
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com