tandköttsproblem botemedel

Inlagd av: Jeanette Morales uppdaterad: 2015-06-27
Gum Sjukdomen orsakas av en bakteriell infektion ofta till följd av plack och tandsten på tänderna . Denna uppbyggnad bör avlägsnas av en professionell regelbundet , men när det inte är det lätt kan bli infekterade . Några andra orsaker till sjukdomar i tandköttet är tobaksbruk , vissa mediciner , muntorrhet , dålig kost , missbruk , stress och ärftlighet . Det finns dock ett botemedel mot sjukdomar i tandköttet . Behandlingen innebär att genomföra flera förfaranden för att rutinmässigt

Floss

Floss varje kväll innan tandborstning . Tandtråd tar bort ämnen som annars skulle bygga upp mellan tänderna , vilket leder till förfall och gör tandköttet infektionsbenägen.

Pensel

Det är viktigt att borsta tänderna och tandköttet två gånger dagligen med särskilt framtagna tandkräm är avsedda att döda bakterier . Vissa tandläkare rekommenderar att du använder en sonic elektrisk tandborste som använder ljudvågor för att ta bort plack . De rekommenderar också att använda en SKÖLJKANNA att ta bort partiklar mellan tänderna och att massera tandköttet . Dessutom , glöm inte att borsta eller skrapa tungan , eftersom detta bidrar till att avlägsna bakterier i bak i munnen .

munvatten

En antibakteriella munvatten hjälper till att hålla tandköttet i sin linda . Vid svårare fall av tandköttsproblem , en så kallad munvatten Periogard kan förskrivas av tandläkaren . Periogard tar bort plack och innehåller en ingrediens som heter Klorhexidin som dödar bakterier och hindrar dem från att spridas . Det är också viktigt att gurgla med munvatten för att döda eventuella bakterier i halsen .

Gel

Flera antibiotika geler på marknaden kan appliceras direkt på tandköttet . De gel är tillgängliga över disk eller via recept . En helt naturlig gel är tea tree-olja gel , som har visat sig vara effektivt för att minska tandköttet blödning och svullnad.

Kirurgi

För avancerade fall av tandköttsproblem kan operation behövas för att lösa problemet . Under operation , avlägsnar tandläkaren infekterade tandköttet och grundligt rengör området . De friskt tandkött är sedan sys runt tänderna , och helande förekommer naturligt .

tandvård besök

Det är viktigt att besöka en tandläkare två gånger om året till en tenta , röntgenbilder och rengöring . Under en professionell rengöring , tandläkare och tandhygienister kan ta bort tandsten som inte kan tas bort genom att borsta ensam . Tandläkare kan också upptäcka tidiga tecken på tandköttssjukdomar , vilket gör behandlingen mer effektiv. En tandläkare kommer att ge personliga åtgärdsprogram steg och följer upp med omsorg .

Previous:nothing Next:vad är klorhexidinglukonat ?

Relaterade artiklar


 • hur man undviker att bli torr socket
 • fribärande partiella proteser
 • hur man läka munsår från kemo
 • hur du väljer den bästa tandkrämen
 • vad är inlay och onlay ?
 • hur du väljer en ortodontist för dina barn
 • kan tänder orsaka en sinus -infektion ?
 • hur man vitare tänder den naturliga vägen
 • hur man får information om ayurvedisk tandvård
 • om proteser med klämmor
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com