tandköttsproblem steg

Inlagd av: Valon Istrefi uppdaterad: 2015-06-12
Tandköttsproblem eller tandlossning , är en allvarlig infektion i tandköttet som kan leda till förlust av tänderna samt negativa effekter på hälsan. Enligt National Institute of Dental Research , 80 procent av alla vuxna i USA är i en av de två stora stadierna av tandköttsproblem

Du behöver : .
tandtråden
. Dig själv.
Lite tid .

Scener

Ditt tandkött är viktiga för tänderna eftersom de hålla dem på plats och skydda rötterna . När du har tandköttsproblem, på tandköttet som omger tanden börjar fylla upp med fickor av bakterier som börjar får svullna och låta tanden till förfall och få lös i munnen . De två största stadierna av tandköttsproblem är tandköttsinflammation och tandlossning , men innan detta sker finns plack och tandsten skede av karies .

plack, tandsten och tandköttsinflammation

Plack formulär på våra tänder varje dag , men vi ta bort den genom tandborstning och tandtråd . Om du inte pensel eller tandtråd plack off , kommer den att hårdna till tandsten som bara en tandsköterska kan ta bort på din vanliga tandvårdsbesök. Om du inte går till tandläkaren , blir tandsten att gingivit . Gingivit är den första etappen av tandköttsproblem .

Gingivit kan vändas under vård av din tandläkare med god munhygien och eventuellt en speciell tandkräm och tandläkare skölj . Du kommer att behöva flera tandrengöring att skrapa tandsten bort . Borsta och använd tandtråd tänderna två gånger om dagen för att bli av med plack och tandsten stoppa från att bildas .

tandlossning

Gingivit kan utvecklas till steg två i tandköttsproblem , som är tandlossning . Parodontal sjukdom kan påverka en eller alla av dina tänder . Tandköttet blir rött , inflammerad med puffiga fickor av bakterier runt tanden . Snart tänderna kommer att få lösa i tandköttet och faller ut , eller måste tas bort av en tandläkare .

Riskfaktorer och symptom

De riskfaktorer som ökar dina chanser att få tandköttsproblem är dålig tandhygien vanor , rökning , diabetes, antidepressiva läkemedel , genetik , stress och en förändring i din hormonbalans .

Symtom på sjukdomar i tandköttet är rött, svullet , puffiga blödande tandkött, varbildning mellan tänderna , lösa tänder , brister mellan tänderna som inte var där innan , konstant dålig andedräkt eller känsliga tänder och tandkött. Du kan också märka en förändring i ditt bett eller hur du kan tugga eftersom tänderna är skiftande och komma lös .

Förebyggande

För att förhindra sjukdomar i tandköttet , ska du borsta och tandtråd tänderna två gånger om dagen med en fluortandkräm . Gå till tandläkaren var 6 månader för en rengöring och dentala checkup . Rök inte .

Behandling

Innan du förlora alla dina tänder och proteser behöver eller implantat , en konservativ inställning till behandling kommer att vara djuprengöring av rötter kallas scaling och root hyvling . Efter roten hyvling behandling , är gelatin chips med medicinering som införts för att rädda tänderna . Ett recept för en antimikrobiell mun skölj kommer att användas som en vanlig munvatten . Gå till tandläkaren för denna behandling regelbundet .

Previous:nothing Next:hur man kan stoppa tandvärk tand snabb värk smärta

Relaterade artiklar


 • Kostnaden för ett guld tandkrona
 • hur man rengör tänderna med Herbst hängslen
 • hur man undviker sjukdomar i tandköttet för evigt
 • hur man handskas med tandkirurgi
 • tandvård limning
 • hur mycket har tandställning kosta?
 • hur man får vita tänder och ett ljusare leende
 • typer av tandvärk
 • hur man väljer en elektrisk tandborste
 • bot för en öm tunga
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com