tandröta varningsskyltar

Inlagd av: Jeanette Morales uppdaterad: 2015-06-08
Tandröta orsakas av syror som frigörs i muntliga bakterier som de förbrukar matrester i munnen . Dessa syror bryter ner emaljen , så att bakterier tillgång till mer utsatta delar av tanden , till exempel mjuka nerv och blodkärl vävnad i centrum . Förfall kan vara smärtfri , men det brukar orsakar tandvärk , särskilt eftersom det blir svårare

Utseende

Hål i tänderna kan vara svåra att uppfatta utan speciella dentala instrument . Om tanden visas gul eller brun , kan det tyda på förfall , men inte nödvändigtvis. Om tänderna är onaturligt whitened , kan det dölja närvaron av förruttnelse. Svår karies kan andas en stark ruttnande lukt . Svag tandröta kan visas mörka eller sotiga på ytan av tänderna . Tillbaka tänder , på grund av deras form och deras relativa svårighet att rengöra , är mer sannolikt att bli föremål för förfall .

Smärta

Smärtan från karies kan tona in och ut . Följa upp en viss smärta genom att se din tandläkare kan förhindra progression av förfall och även möjliggöra tanden att läka om det har börjat försämras . Om smärtan har kommit till en bultande , ständiga närvaro , det nästan alltid signalerar närvaro av en betydande hålrum som kräver operation för att avlägsna .

Riskfaktorer

Hål i tänderna förvärras ytterligare av höga nivåer av socker och raffinerat mjöl i kosten . Majs och söta frukter och juicer kan också ha en betydande inverkan på tänderna . Om du inte förbrukar mycket fluoriderat vatten , kan det öka risken för karies . Om man borstar tänderna minst två gånger om dagen och inte använder tandtråd , är du också en högre risk för karies .

karies hos barn

Hål i tänderna går ofta obemärkt hos barn . Deras tandhygien och matvanor är inte alltid välformade och många föräldrar inte tar sitt barn till en tandläkare tidigt eller tillräckligt ofta. Baby tänder är känsliga för röta från det ögonblick som de växer i. Pre-verbal barn kan signalera förekomst av karies som till synes mystiska gråt eller upprepade gånger peka på och rycka tänderna eller tandköttet .

Förebyggande

Karies kan förhindras genom att noggrant hantera kosten , öva korrekt tandhygien , schemaläggning regelbunden tandrengöring och eventuellt med fogmassa tillämpas . Tätningsmedel är plastbeläggningar tillämpas på de bakre tänderna , som hindrar matrester hamnar i spalter , vilket bidrar till att bevara tänderna . Om dessa förebyggande åtgärder inte vidtas , är karies sannolikt blir följden .

Previous:nothing Next:Vad kan jag göra för tandvärk ?

Relaterade artiklar


 • vad är återhämtningsperioden för en rotfyllning ?
 • Hur man vet om du är en bra kandidat för porslinsfasader
 • Varför får vi dålig andedräkt på morgonen ?
 • de bästa sätten att lindra tandvärk
 • hur naturligt bleka dina tänder
 • köper tandguld
 • Hur man använder en sonic tandborste
 • antibiotika för tandköttsproblem
 • gör tandsprickning orsakar feber hos barn ?
 • hur man rengör tandproteser hemma
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com