typer av tänder Implantat

Inlagd av: Charlotte Wannberg uppdaterad: 2015-06-06
Tänder eller implantat , används för att ersätta en saknad tand . Dessa typer av löständer är att föredra av många jämfört med proteser eftersom de inte tvinga löständer att förlita sig på naturliga tänder och behöver inte tas ut på natten . Det finns tre huvudsakliga typer av dentala implantat : subperiosteal , platta form och rot form . Diskutera dina alternativ med din tandläkare

Subperiosteal

Patienter som kanske saknar ben höjd sannolikt att välja denna typ av implantat . Denna anpassade implantat sitter på din käkbenet men under tandköttet att etablera permanent . Din tandläkare kan göra operationen i två steg. Den första är när han utsätter din käke och tar ett avtryck för att passa dina nya tänder . Det andra steget är när din käkbenet är utsatt och de nya tänderna placeras ovanpå det . Tandköttet då kommer att sys upp . Din tandläkare kan också använda en datortomografi för att passa dina implantat i stället för att göra en form , vilket gör processen lite mindre invasiva .

tavla Form implantat

Dessa implantat används om din käkbenet är särskilt smal , eftersom platta former är långa och platta . Din tandläkare kommer att utsätta din käkbenet och sätt plattorna omedelbart . Efter en helande period på några veckor till flera månader , då din nya falsk tand ( eller tänderna ) kommer att placeras över plattan , som kommer att hålla den i munnen permanent . Din tandläkare kommer att upptäcka ditt implantat och bifoga den nya tanden till toppen .

Rotformen implantat

Liten rot former , påminnande om din faktiska tandens rot , är de mest idealiska implantat , eftersom de kan hamna starkare än din ursprungliga roten . Denna typ av implantat som är bäst används i en rad djupa ben , till exempel längst bak i munnen . Din tandläkare kommer att utsätta din käkbenet och stick roten former . Efter några månader (beroende på din läkningsprocessen och mycket tänder som skall fastställas ) , din tandläkare kommer att utsätta implantatet och bifoga ditt nya tand . De få månader mellan besöken är nödvändiga så att dina ben kan växa runt roten form och gör en starkare bas .

vem som ska få implantat ?

Implantat är underbara för de som vill ha en permanent alternativ till proteser . Du måste dock vara i god munhälsa och fri från sjukdomar i tandköttet för att genomgå dessa förfaranden. Även om proteser kan fungera för vissa , behöver implantat inte tas bort på natten och fungerar exakt som naturliga tänder .

Varför är tandimplantat föredra ?

Många tandläkare rekommenderar implantat eftersom de inte påverkar tänderna bredvid ditt implantat . I andra former av tandvård , som broar , måste hälsa intilliggande tänderna vara något offras för att producera bestående resultat. Med ett implantat , är detta inte fallet .

Previous:nothing Next:Vad är laser tandvård ?

Relaterade artiklar


 • hur man kan bli av metallisk smak för gravida kvinnor
 • Hur uppstår ett överbett ?
 • hur man får ljusa tänder
 • hur man vet hur mycket tandställning kommer att kosta
 • bästa sättet att bleka tänderna med hängslen
 • hem rättsmedel för blödning och svullet tandkött
 • finansiering för tandvård
 • varför gäller fogmassor för barns tänder ?
 • Sonicare förväg tandborste felsökning
 • tandborste tekniker
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com