typer av tandborstar

Inlagd av: Charlotte Wannberg uppdaterad: 2015-06-03
God tandvård omfattar tandborstning och tandtråd av dina tänder och tandkött . Men det finns hundratals olika typer av tandborstar på marknaden , och den genomsnittliga konsumenten kan bli överväldigade när det gäller att välja tandborste som är rätt för deras tandhygien

Manual

Den äldsta i gänget , manuell tandborste har ett hårt handtag med borst i ena änden . Vissa manuella modeller kan innehålla en tungskrapa . Dessa typer av tandborstar är ofta billiga och finns i många olika färger och mönster. När du reser , de är lätta att kasta i en väska . En manuell tandborste kan vara svårt eller smärtsamt att hålla när någon har problem med fingerfärdighet eller artrit .

batteridriven

Denna typ av tandborste ofta kommer att innehålla en stor hanteras bas som kan hålla två AA -batterier . Borsten kommer att variera och vissa kommer att snurra , medan andra helt enkelt flytta fram och tillbaka i en mjuk mönster . En annan typ av batteridriven tandborste funktioner botten borst som är stationär som en manuell tandborste , medan den övre borsten kommer att snurra i en cirkulär sätt . Den batteridrivna borste kan rengöra mer effektivt , men den skrymmande basen får inte vara bekväm att hålla för vissa användare.

Sonic

nyare modell tandborstar använda sonic makt för att rengöra tänderna . Istället för spinning eller rör sig i ett förutbestämt mönster , borst den vibrerar intensivt för att skaka loss några dolda plack och skräp som gömmer sig mellan tänderna . Även andra typer av tandborstar bara ren där borsten kan röra , kommer sonic makt rena sprickor som borsten kan hitta . En sonic tandborste är mer kraftfull än batteridrivna typer eftersom den är ansluten till ett vanligt nätuttag.

Tuggtablett

En tuggtabletter tandborste är en liten plastbit som har borst i ena änden . De används vid tillfällen då vatten , tandborste och tandkräm är inte lättillgänglig. Efter en måltid eller bara fräscha upp din andedräkt , pop i en tuggtabletter tandborste , tugga det i några minuter , spotta ut och du bör ha rena tänder och frisk andedräkt . Tuggtabletter borstar ska inte sväljas , och de är inte avsedd att ersätta regelbunden tandborstning och tandtråd .

Barnens tandborste

Föräldrar kan köpa en vanlig tandborste för sina barn , men nya märken av borstar görs speciellt för att rikta barnen . Dessa tandborstar kan batteridrivna , elektriska eller manuellt , men skillnaden är den ljusa färger , former och mönster av seriefigurer och specialfunktioner som stöd i tandborstning . Några av dessa funktioner inkluderar musik som spelar som barnen pensel och timers att berätta för dina barn hur länge för att hålla borstning .

Previous:nothing Next:parodontala sjukdomar

Relaterade artiklar


 • tandställning historia
 • hur du kan trösta en vuxen tandvärk
 • symtom efter att få bort visdomständer
 • vad som väntar efter tandimplantat operation
 • hur man behandlar en svullen läpp enkelt
 • steg för tuggummi avlägsnande vid borttagning visdomständer
 • problem med Invisalign
 • Varför är vattkoppor ?
 • typer av tandställning
 • Hur du tar bort smärtan och tand värk
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com