utdragning av tand smärta

Inlagd av: Annika Hultén uppdaterad: 2015-06-07
Tandutdragningar kan vara en traumatisk upplevelse, speciellt om du är medveten under förfarandet. Men om du inte tar väl hand om dina tänder efter ingreppet , är problemet just börjat . Rätt smärtlindring , rätt kost och undvika vissa vanor under läkningsprocessen är väsentliga för återhämtning efter en utdragning av tand . Lika viktigt är att hålla din tandläkare kontaktinformation i närheten , och tveka inte att kontakta honom om smärtan kvarstår eller förvärras

Förväntningar

Det är vanligt att uppleva smärta efter en tandutdragning , så ingen panik . Det första du bör göra när du kommer ut från kontoret är att plocka upp någon föreskriven smärtstillande och mjuk mat du kan behöva , och komma i säng . Massor av sängläge hjälper dig att läka .

Detta fungerar bättre om man har någon att hjälpa dig . Livsmedel som pudding och potatismos är bra val . Håll dig borta från mat med små bitar , såsom cole slaw , eftersom dessa livsmedel partiklar kan ta sig in i ditt öppna sår . Se också till att ladda upp på icke-kolsyrade drycker .

Varning

Det är absolut viktigt att inte uppröra det öppna såret i dagar efter din procedur. Som tidigare nämnts, håll dig borta från kolsyrade drycker . Det är också viktigt att avstå från rökning eller att använda sugrör i två veckor . Sugning av dessa åtgärder kommer att hindra dina öppna sår från att läka .

Utöver bromsa läkningen av ditt sår , rökning och halm användning kan leda till torka sockets, en mycket smärtsam upplevelse allmänt erkänts av en ihållande , bultande smärta . Denna smärta kan ofta hålla dig i timmar över natten . Om du misstänker torr uttag , kontakta omedelbart din tandläkare , som kan packa såret och ordinera smärtstillande medel .

smärtlindring

I mycket smärtsamma situationer kan din tandläkare förskriva smärtstillande medel. Men de flesta mild till måttlig smärta hanteras med ibuprofen , vanligen i större-än-normala doser som 800 milligram . Konsultera dock din tandläkare innan företaget någon medicin för smärtlindring.

hålla Clean

försiktigt borsta tänderna konsekvent efter ingreppet , och om de föreskrivna , använd mild mikrobiella skölj . Annars kan du göra en mild spola med varmt saltvatten . Undvik kommersiella munvatten gjort av alkohol tills ditt sår och tandkött har läkt . God hygien är nödvändigt i en sund återhämtning .

Överväganden

Det tar ungefär två veckor för såret att läka , och tre till fyra veckor för tandköttet som omger såret att fullt ut behålla sin styrka . I själva verket kan det ta sex till åtta månader för benet runt det opererade området att läka , beroende på det arbete som gjordes . Var noga med att hålla din uppföljning möten med din tandläkare för att säkerställa att din återhämtning går som planerat .

Previous:nothing Next:den genomsnittliga kostnaden för tandrengöring

Relaterade artiklar


 • hur man introducerar tandtråd till barn
 • hur du skyddar dina tänder från de skadliga effekterna av surt godis
 • hur man håller tänderna friska hela livet
 • hur att bleka tänderna med hemgjorda produkter
 • Hur berätta om tandblekning kommer att fungera för dig
 • statistik om rotfyllning behandling
 • hem rättsmedel för visdomständer smärta
 • Vilka är de behandlingar för torr mun?
 • metoder för sterilisering i en dental kontor
 • Hur skärpa dental
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com