vad är klorhexidinglukonat ?

Inlagd av: Ulf Friberg uppdaterad: 2015-06-27
Klorhexidinglukonat är ett antibakteriellt ämne som används som oral skölj , ett implantat och en hudrengöringsmedel. Det dödar bakterier och hämmar tillväxten av nya bakterier . Klorhexidinglukonat används under ledning av en läkare

Oral Skölj

klorhexidinglukonat muntliga skölj används för att behandla gingivit . Gingivit är en irritation i tandköttet som funktioner rodnad och svullnad . Patienterna skölja vanligen deras munnar med klorhexidinglukonat i 30 sekunder efter tandborstning på morgonen och på kvällen . Klorhexidinglukonat bör inte sväljas . En tandläkare avgör dosen men det är vanligtvis 0,5 fluid ounce . Ät, drick , borsta tänderna , skölja med vatten eller använda andra munvatten direkt efter sköljning med klorhexidin glukonat .

Implant

klorhexidinglukonat finns som ett implantat för behandling av tandlossning , enligt Mayo Clinic . Parodontit är en allvarlig tandköttsproblem som kan leda till tandlossning och öka risken att få en hjärtinfarkt eller stroke . Implantatet sätts in i en djup ficka i tandköttet av en tandläkare . Upp till åtta implantat kan sättas in vid en tidpunkt och kan förvaras i tre månader . Implantaten lös och behöver inte tas bort.

huden

säljs under många varumärken , är klorhexidinglukonat används för att rengöra huden efter skada och som en kirurgisk förberedelse , enligt Mayo Clinic . Det är viktigt att klorhexidin endast användas på huden , inte i ögon, öron , mun , näsa , könsorgan eller anala området . För att använda rengöringsmedel , skölj med vatten . Gnid klorhexidinglukonat på huden och skölj området igen med vatten .

Överväganden

klorhexidinglukonat bör inte sväljas . Om ett barn sväljer den muntliga skölj , konsultera en vårdgivare eftersom han kan visa tecken på alkoholberusning . Den muntliga skölj kan färga tänderna och rengöringsmedel kan färga kläder .

Varning

Allvarliga och bestående skador kan uppstå om det klorhexidinglukonat hudrengöringsmedel används på ögon, näsa eller mun . Använd den inte på dessa områden .

Previous:nothing Next:hur man gör falska tänder

Relaterade artiklar


 • Fördelarna med guld tandfyllningar
 • tand smärtlindring produkter
 • vad som orsakar tandlossning ?
 • Hur fungerar en tuggummi transplantat ?
 • naturlig antibiotika för tand infektioner
 • vad är orsakerna till svullet tandkött ?
 • hur du väljer rätt tandläkare
 • hängslen vs faner
 • hur man har ett friskt leende
 • hur linje proteser
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com