vad är lustgas ?

Inlagd av: Annika Hultén uppdaterad: 2015-06-13
Lustgas , vetenskapligt kallas dikväveoxid ( N2O ) , är ett enkelt gas som är luktfri och icke brännbar vid rumstemperatur. Det kallas lustgas på grund av den eufori som den producerar när folk andas in det . Av de tre tidiga bedövningsmedel i modern tid av anestesi ( eter , kloroform och lustgas ) bara lustgas används idag regelbundet

Du behöver : .
Dental Floss
Dig själv.
Lite tid .

Historia

Lustgas upptäcktes först av Joseph Priestley , en engelsk präst , i början av 1770-talet . År 1800 , inhaleras Humphry Davy lustgas och upplevde en behaglig känsla och en minskad känslighet för smärta . Kort därefter myntade han begreppet " lustgas . " Från 1800 till mitten av 1840-talet , var lustgas används fritiden för underhållning vid offentliga föreställningar. År 1844 konstaterade Dr Horace Wells , en amerikansk tandläkare , en offentlig demonstration av lustgas och teoretiserade om dess effektivitet i tandingrepp . Nästa dag hade Dr Wells en kollega utdrag en infekterad tand efter inhalation lustgas . Resultaten var uppmuntrande , och Dr Wells började använda lustgas för tandingrepp .

Använder

Även om inte ett tillräckligt starkt bedövningsmedel för kirurgi , nitrösa är idealisk för tandingrepp . För närvarande är lustgas används i cirka 1 /3 av amerikanska kliniker , enligt dentistry. com . Eftersom lustgas underlättar förbränning av mer bränsle i en snabbare takt , är det ibland används i biltävlingar . Lustgas laddare ( whippets ) används för att göra vispgrädde . Nitrous är inte brandfarlig och hämmar tillväxt av bakterier , som lämpar sig att användas som en blandning och blåsmedel från mejeriindustrin .

Legal

köpas över disk som livsmedel, är nitrösa inte olagligt att inneha . Det är dock federalt reglerade enligt FDA regler . Distribution och försäljning kan åtalas enligt livsmedelslagen , drog-och Kosmetika lagen . Vissa stater har förbjudit försäljning och distribution till minderåriga. I många stater som Florida , rekreation och inandning i berusningssyfte är också olagligt

Effects

Effekterna av att inandas lustgas omfatta. tid och rumslig desorientering , fixerade vision , eufori , stickningar i armar och ben och ökad smärttröskel . De fysiska effekterna av att andas in lustgas brukar pågå i flera minuter . Kvarstående effekter kan pågå ytterligare flera minuter. Trots effekterna skingras fort , vilket gör nitrösa skillnad från de flesta andra droger .

Varning

Det finns många produktiva användningsområden för nitrösa , men det finns flera faror med dess användning . Om den används på fritiden , måste det kombineras med 20 procent syre , eller den kan inducera hypoxi . Hypoxi , vilket leder till minskad syrehalt i blodet , kan leda till hjärnskador . Eftersom lustgas användning orsakar en förlust av motorisk kontroll , inandning stående sätter användaren riskerar att falla ner eller stöta till objekt . Regelbunden användning orsakar en brist på vitamin B12 , vilket kan leda till hyperhomocysteinemi , en ackumulering av aminosyran homocystein i blodet . Hyperhomocysteinemi är en blodsjukdom som är en riskfaktor för hjärtsjukdom , inflammation och kärlskador .

Previous:nothing Next:Oral svampinfektion symptom

Relaterade artiklar


 • om sedering tandvård
 • hur man kan bli av en kräfta öm
 • hur man vitare tänder den sparsamma sätt del 1
 • hur man snabbt bota munsår / kräfta öm
 • tandvärk symtom
 • användningsområden för triamteren
 • naturliga muntorrhet behandlingar
 • hur man får gratis tandvård
 • hur man borsta tänderna
 • hur du gör din egen hemmagjorda tandkräm
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com